Avansurile făcute iubitei prietenului l-au costat viaţa. Povestea unei petreceri de groază
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Avansurile făcute iubitei prietenului l-au costat viaţa. Povestea unei petreceri de groază

GALERIE
Stelica Marin
  • Stelica Marin
- +

Un sătean din Moşna şi-a ucis un prieten pe care îl invitase la băut, după ce i s-a năzărit că acesta îi face ochi dulci uneia dintre concubine. Condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor, Stelică Marin a cerut revizuirea sentinţei, solicitând schimbarea încadrării juridice. Dacă ar fi condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte, pedeapsa s-ar putea reduce la jumătate.

Marin a fost trimis în judecată la începutul anului trecut pentru o faptă petrecută în octombrie 2019. La acea dată, acesta a mers la un bar din centrul satului, unde s-a întâlnit cu A.P. şi L.C., angajaţi la ferma unui sătean, C.B. După ce au consumat împreună băuturi alcoolice, Marin i-a invitat pe toţi trei la el acasă, pentru a mai bea o sticlă cu vin. S-au deplasat cu căruţa lui C.B., acesta fiind însoţit şi de soţia sa. În jurul orei 22.00, A.P. şi L.C. au ieşit în curte împreună cu una dintre cele două concubine ale lui Marin. După câteva minute a ieşit şi acesta şi, având impresia că cei doi îi fac avansuri femeii, i-a atacat cu o ghioagă din lemn de corn. A.P. a căzut la pământ, Marin continuând să-l lovească cu bâta. Apoi, a trecut la L.C., care a reuşit să se ascundă sub căruţă. Întors la A.P., Marin a început să-l lovească pe L.C. cu o furcă. Zgomotul a atras atenţia celor rămaşi în casă, intervenţia acestora calmând în cele din urmă spiritele.

C.B. i-a urcat în căruţă pe A.P. şi L.C., ducându-i la stână, fără a sesiza gravitatea loviturilor primite de aceştia. După două zile, A.P. a început să scuipe sânge şi a căzut din picioare în timp ce lucra la stână. A fost chemată ambulanţa, iar A.P. a fost transportat la spital. Acesta a decedat însă după încă o săptămână. Medicii legişti au concluzionat că decesul s-a datorat multiplelor răni suferite de acesta, inclusiv fracturi costale, o fractură de bază de craniu şi una de calotă craniană.

În faţa anchetatorilor, Stelică Marin şi-a recunoscut faptele, invocând în apărarea sa gelozia şi faptul că era "beat şi nervos". Ulterior însă, din arest, i-a trimis o scrisoare lui C.B., ameninţându-l şi încercând să-l determine să-şi shimbe declaraţiile. Magistraţii Tribunalului au reţinut în favoarea sa doar recunoaşterea faptelor, condamnându-l la 12 ani de închisoare. Apelul, în care ceruse şi schimbarea încadrării juridice, i-a fost respins.

În cererea sa de revizurire a sentinţei, Stelică Marin a afirmat că sentinţa iniţială se bazase pe mărturia falsă depusă de soţia lui C.B. Acest fapt reprezintă un motiv legal pentru revizuirea sentinţei, dar judecătorii l-au respins. Ei au argumentat că sentinţa a fost dată în principal pe baza propriei recunoaşteri făcute de inculpat, depoziţiile martorilor ajutând doar la clarificarea faptelor. Ca urmare, cererea de revizuire a sentinţei a fost respinsă ca inadmisibilă de către magistraţii Tribunalului. Decizia finală va fi luată de Curtea de Apel, la sfârşitul acestei luni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.