Avansurile făcute iubitei prietenului l-au costat viaţa. Povestea unei petreceri de groază
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Avansurile făcute iubitei prietenului l-au costat viaţa. Povestea unei petreceri de groază

GALERIE
Stelica Marin
  • Stelica Marin
- +

Un sătean din Moşna şi-a ucis un prieten pe care îl invitase la băut, după ce i s-a năzărit că acesta îi face ochi dulci uneia dintre concubine. Condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor, Stelică Marin a cerut revizuirea sentinţei, solicitând schimbarea încadrării juridice. Dacă ar fi condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte, pedeapsa s-ar putea reduce la jumătate.

Marin a fost trimis în judecată la începutul anului trecut pentru o faptă petrecută în octombrie 2019. La acea dată, acesta a mers la un bar din centrul satului, unde s-a întâlnit cu A.P. şi L.C., angajaţi la ferma unui sătean, C.B. După ce au consumat împreună băuturi alcoolice, Marin i-a invitat pe toţi trei la el acasă, pentru a mai bea o sticlă cu vin. S-au deplasat cu căruţa lui C.B., acesta fiind însoţit şi de soţia sa. În jurul orei 22.00, A.P. şi L.C. au ieşit în curte împreună cu una dintre cele două concubine ale lui Marin. După câteva minute a ieşit şi acesta şi, având impresia că cei doi îi fac avansuri femeii, i-a atacat cu o ghioagă din lemn de corn. A.P. a căzut la pământ, Marin continuând să-l lovească cu bâta. Apoi, a trecut la L.C., care a reuşit să se ascundă sub căruţă. Întors la A.P., Marin a început să-l lovească pe L.C. cu o furcă. Zgomotul a atras atenţia celor rămaşi în casă, intervenţia acestora calmând în cele din urmă spiritele.

C.B. i-a urcat în căruţă pe A.P. şi L.C., ducându-i la stână, fără a sesiza gravitatea loviturilor primite de aceştia. După două zile, A.P. a început să scuipe sânge şi a căzut din picioare în timp ce lucra la stână. A fost chemată ambulanţa, iar A.P. a fost transportat la spital. Acesta a decedat însă după încă o săptămână. Medicii legişti au concluzionat că decesul s-a datorat multiplelor răni suferite de acesta, inclusiv fracturi costale, o fractură de bază de craniu şi una de calotă craniană.

În faţa anchetatorilor, Stelică Marin şi-a recunoscut faptele, invocând în apărarea sa gelozia şi faptul că era "beat şi nervos". Ulterior însă, din arest, i-a trimis o scrisoare lui C.B., ameninţându-l şi încercând să-l determine să-şi shimbe declaraţiile. Magistraţii Tribunalului au reţinut în favoarea sa doar recunoaşterea faptelor, condamnându-l la 12 ani de închisoare. Apelul, în care ceruse şi schimbarea încadrării juridice, i-a fost respins.

În cererea sa de revizurire a sentinţei, Stelică Marin a afirmat că sentinţa iniţială se bazase pe mărturia falsă depusă de soţia lui C.B. Acest fapt reprezintă un motiv legal pentru revizuirea sentinţei, dar judecătorii l-au respins. Ei au argumentat că sentinţa a fost dată în principal pe baza propriei recunoaşteri făcute de inculpat, depoziţiile martorilor ajutând doar la clarificarea faptelor. Ca urmare, cererea de revizuire a sentinţei a fost respinsă ca inadmisibilă de către magistraţii Tribunalului. Decizia finală va fi luată de Curtea de Apel, la sfârşitul acestei luni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.