De Business

Punem punctul pe știi

Advertorial

Avantaje oferite de cititoarele de coduri de bare

vineri, 17 mai 2013, 04:00
3 MIN
 Avantaje oferite de cititoarele de coduri de bare

 Dezvoltarea sectorului IT a oferit intregii lumi posibilitatea expansiunii economice prezente prin implementarea noilor tehnologii in cadrul tuturor sectoarelor economiei. Rolul major jucat de cititoarele de coduri de bare a fost evidentiat de-a lungul timpului si inca poate fi remarcat in toate economiile de piata.

 Codurile de bare au fost elaborate urmand o procedura standard, pentru a permite identificarea rapida si fara impasuri a diverselor produse cu ajutorul unor cititoare de coduri de bare special concepute. Acestea au inceput sa fie utilizate de catre toate sectoarele economiilor, pornind de la magazinele de retail pana la aeroporturi.

Etichetarea diverselor tipuri de produse cu coduri de bare a permis selectia si prelucrarea, manipularea si ambalarea automata a acestora. Evaluarea stocurilor a fost de asemenea facilitata prin uzitarea codurilor de bare. In multe cazuri, codurile de bare au reprezentat solutia salvatoare pentru a permite o organizare rapida si eficienta a anumitor depozite.

 Acesta este cazul aeroporturilor, in cadrul carora permanenta intrare, selectie si iesire de bagaje a constat de la inceputuri intr-o munca foarte grea, plina de confuzii, impasuri si probleme. Codurile de bare sunt folosite in prezent in cadrul aeroporturilor inregistrand un succes de la inceput. Eficienta deosebita a codurilor de bare a fost pusa in valoare in cadrul aeroporturilor mari si foarte mari. Cu un minim de personal, aceste faciliteaza intreg procesul selectiei bagajelor.

Utilizarea codurilor de bare pe produsele de pe rafturile magazinelor reprezinta cea mai cunoscuta utilitate a acestora. Prin intermediul codurilor de bare fiecare produs este identificat cu usurinta, munca casierului fiind mult inlesnita. In prezent, majoritatea caselor de marcat din magazine au cititor de carduri. Unele magazine, in general cele mai mari sau cele care opereaza cu produse electronice sau cu un specific aparte poseda si cititoare de carduri mobile. In imaginea alaturata se regaseste un cititor de coduri din oferta site-ului IDmag.ro, unul dintre cei mai importanti jucatori autohtoni in comercializarea unor astfel de dispozitive.

Acestea sunt foarte utile in cazul produselor cu ambalaje de dimensiuni mari care au plasat codul de bare in locuri greu accesibile.

Cititoarele codurilor de bare au inceput sa fie folosite si sunt in prezent tot mai uzitate pentru identificarea personala a unei persoane precum si pentru a selecta si identifica documente. In cadrul serviciilor de curierat acestea joaca in prezent un rol de baza, ele garantand selectia perfecta a corespondentei. Pentru serviciile de coletarie, acest rol a fost de asemenea aplicat cu rezultate bune.

 Plata facturilor este facilitata cu ajutorul cititoarelor de coduri de bare intrucat clientul este identificat mult mai rapid, iar suma de plata afisata in cateva secunde de la scanare. In cazul documentelor speciale de identificare personala, cititoarele de coduri de bare au reprezentat apogeul pana recent la apariatia  identificatoarelor biometrice. Plasarea codurilor de bare pe documentele personale de identificare a usurat munca autoritatilor in numeroase domenii de activitate.

 In prezent, utilizarea codurilor de bare in cadrul domeniului sanatatii a creeat premisele eficientizarii acestuia. Un management mai eficient presupune o manipulare si o combinare mai eficienta a tuturor resurselor implicate si pe aceasta cale codurile de bare constituie una dintre optiunile cu cel mai mare grad de eficienta si validitate. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii