anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Avantajele Kinetoterapiei online (P)

GALERIE
z2z5ld11i13paxw
 • z2z5ld11i13paxw
- +

O mare parte dintre activitățile obișnuite care făceau parte din stilul de viață al fiecăruia dintre noi încep să se deruleze mai mult online. Pandemia a schimbat radical modul de a trăi și continuă să o facă.

Fiecare încearcă să se adapteze noului context, încercând să minimizeze efectele schimbării. Indiferent de domeniul de activitate sau parte a vieții noastre, atât timp cât privești partea plină a paharului, schimbările vor fi toate spre bine.

Un domeniu care experimentează din plin, modul de lucru în online, este și kinetoterapia. Poate nu ți-ai fi putut imagina până de curând, cum s-ar putea desfășura în mediu virtual un tratament de recuperare fizică din moment ce asta presupunea acțiunea efectivă a kinetoterapeutului asupra corpului pacientului. Odată ca OMS a menționat telemedicină printre serviciile esențiale în „consolidarea răspunsului sistemelor de sănătate la pandemia COVID-19”, inclusiv serviciile de kinetoterapie s-au mutat online.

Kinetoterapia online: o experiență benefică 

Dacă nu îți imaginezi cum ai putea face o ședință de recuperare fizică prin intermediul unui platforme video, tot ce trebuie să faci este să încerci. Poate fi chiar momentul în care descoperi cât de multă nevoie aveai de kinetoterapie, dar nu reușeai niciodată să te programezi în cabinet, sau momentul în care îți dai seama că trebuie să ai mereu încredere în tine. 

De ce să alegi kinetoterapia online

Este confortabil

Sunt mulți pacienți încântați să acceseze un tratament de recuperare din confortul casei lor. În primul rând, fac economie considerabilă de timp, nu este nevoie să îndure traficul, să își facă probleme că n-au cu cine lăsa copii sau chiar să se învoiască de la serviciu pentru a pute ajunge până la cabinetul de kinetoterapie.Tocmai confortul și economia de timp îi poate determina pe unii pacienți să înceapă tratamentul încă din faza incipientă, nelăsând problemele să se agraveze.

Tratament focusat pe pacient

În timp ce pacientul care se duce în clinică are parte de tratamentul realizat de către specialist, kinetoterapia online permite o abordare mai holistică centrată pe pacient. Formatul încurajează mai multe conversații și oferă clinicianului o oportunitate mai bună de a pune întrebări și de a oferi sfaturi personalizate, recomandări, soluții, abordând în același timp unele aspecte psihosociale ale durerii.

Implicarea pacientului

Pentru că terapia manuală este în mod evident imposibilă în cadrul ședinței de kinetoterapia online, pacientul este cel care va deține controlul acum și va fi principalul responsabil de propria reabilitare.

Această abordare încurajează responsabilitatea și poate fi foarte motivantă pentru anumiți pacienți, pe măsură ce devin mai implicați și țin cont de informațiile și sfaturile care li se oferă.

O perspectivă asupra situației de acasă

Aceste ședințe de kinetoterapie online, permit specialistului să înțeleagă mai bine mediul de acasă al pacientului. Astfel, acesta poate să vadă ce echipament pentru exerciții poate accesa pacientul și ce spațiu are la dispoziție sau dacă sunt obiecte în jur a căror utilizare a dus la formă fizică și problemele cu care se confruntă acum pacientul. Aceste tipuri de informații, care nu sunt disponibile într-o programare tipică în clinică, permit specialistului să ofere sfaturi personalizate pacienților lor.

Creșterea încrederii în sine

Prin intermediul ședințelor online, pacienții ajung să dobândească o mai mare încredere în ei și în capacitatea lor de a se cunoaște și a-și conduce propria viață. Sub atenta observație a terapeutului, pacientul ajunge să își identifice propriul mod de a lucra cu sine, de a face exercițiile în mod corect și de a găsi cele mai bune soluții pentru el. Forma fizică vizibil îmbunătățită la finalul ședințelor de kinetoterapie va fi ca o confirmare a faptului că pacientul a învățat să ia cele mai bune decizii pentru el și starea sa de bine.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.