Avem 276 stâlpi noi de semaforizare şi 29 automate de dirijare în 53 intersecţii!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 29.11.2020

Avem 276 stâlpi noi de semaforizare şi 29 automate de dirijare în 53 intersecţii!

GALERIE
semafoare
  • semafoare
- +

Peste 50 de intersecţii au fost modernizate până acum cu semafoare inteligente, prin proiectul european de management de trafic.

Echipele constructorilor au făcut lucrări în 53 de intersecţii din cele 90 asumate prin contract. Noile semafoare nu sunt puse în funcţiune, dar au fost instalate în mai multe intersecţii din oraş dintre care şi pe bulevardul Socola, Cantemir, zona centrală, Nicolina, şoseaua Naţională, bulevardul Nicolae Iorga, Poitiers, Tudor Vladi­mirescu sau Alexandru cel Bun.

De la începutul acestei luni, constructorii au săpat şanţuri pentru modernizarea a cinci intersecţii din zona Ale­xandru. Astfel de lucrări au avut loc în intersecţiile dintre bulevardul Alexandru cel Bun cu strada Basarabi, cu strada Roman, de la piaţă, din faţa complexului Minerva şi din intersecţia dintre bulevardul Dacia, Alexandru cel Bun şi strada Sarmisegetuza.

Prin proiectul managementului de trafic din mu­ni­cipiu, constructorii au montat până acum peste 276 de stâlpi noi de semaforizare şi 29 de automate de dirijare. De asemenea, peste 9 kilometri de şanţuri au fost săpate pe trotuare pentru ca­nalizarea necesară noii sema­forizări şi 13,5 kilometri de şanţuri pentru îngroparea fibrei optice. Şi carosabilul a fost spart pentru montarea sema­foarelor inteligente. Peste 2,7 kilometri de şanţuri au fost săpate în carosabil, atât pentru canalizarea semaforizării, cât şi pentru îngroparea fibrei optice.

Până la începutul anului viitor, urmează sã fie montate noile instalaţii în toate cele 90 de intersecţii incluse în proiect. Acestea şi trecererile de pie­toni afe­rente vor fi echipate cu automate de dirijare a cir­culaţiei şi detectori de vehicule de tip video, precum şi sisteme acustice pentru persoanele cu dizabilităţi. Condiţiile în care se desfăşoară traficul vor fi supravegheate printr-un sistem de camere video, iar imaginile vor fi transmise în timp real într-un centru de telesupraveghere.

Proiectul european inclu­de montarea a 59 de camere de supraveghere video, 1.242 de semafoare noi, 1.979 de indicatoare rutiere, 72 de automate de dirijare a circulaţiei, 633 de camere de detecţie. Lucrările sunt executate de firmele Uti Grup şi Information Business Consulting din Bu­cureşti, printr-un contract în valoare de 69,6 milioane de lei, fără TVA.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.