anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 19.09.2020

Avem și mai mulți „zecişti“ în Iaşi, după contestaţiile la bacalaureat. De la ce Colegii provin

GALERIE
contestatii bacalaureat
  • contestatii bacalaureat
- +

De asemenea, în urma rezolvării contestaţiilor, încă 67 de elevi au promovat, ceea ce ridică rata de promovare la peste 77%

Judeţul Iaşi are are trei noi medii de 10 la examenul de bacalaureat în urma contestaţiilor. Acestea au fost obţinute de către absolvenţi ai colegiilor „Negruzzi“, „Ibrăileanu“ şi Naţional, judeţul Iaşi ajungând astfel la 16 medii de 10, una dintre acestea fiind obţinută în sesiunea pentru olimpici. De asemenea, în urma rezolvării contestaţiilor, încă 67 de elevi au promovat, la nivelul judeţului promovând 3.945, comparativ cu 3.878 de candidaţi înainte de contestaţii.
 
În ceea ce priveşte elevii care au obţinut cele trei medii de 10 după contestaţii, cu toţii au reuşit să obţină note mai mari la Matematică în urma recorectării lucrărilor. Astfel, Cristian Gafiţanu de la „Negruzzi“ a contestat o notă de 9,9 obţinută la Matematică, Maria Iftene de la „Ibrăileanu“ a contestat de asemenea o notă de 9,9 la Matematică, iar Daniel Slătineanu de la Naţional a obţinut 10 la Matematică după ce iniţial profesorii îl notaseră cu 9,7. Astfel, cele mai multe medii de 10 la examenul de bacalaureat sunt obţinute de către absolvenţii de la Colegiul Naţional, şase.
 
Umătorul loc este acum împărţit de „Racoviţă“, „Ibrăileanu“ şi „Negruzzi“, cu câte trei. O medie de zece a fost obţinută de către un elev de la „Alecsandri“. De menţionat este că judeţul Iaşi mai are o medie de 10 obţinută la sesiunea pentru olimpici din luna mai, singura la nivel naţional, performanţa fiind realizată de către un elev de la Colegiul Naţional. 
 
Despre ”zeciștii” ieșeni de anul acesta puteți citi AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Nicolae GRECU

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Fie că suntem dinamovişti sau stelişti, fie că ne credem cetăţeni ieşeni sau botosăneni, doar naţionala noastră se numeşte România.

Filmuletul zilei

opinii

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Eugen MUNTEANU

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Autorul articolului încheie schiţarea, începută în foiletoanele anterioare, a portretelor celor mai importanţi lingvişti pe care Iaşul i‑a dat ştiinţei universale.

Nevoia de echilibru

arh. Ionel OANCEA

Nevoia de echilibru

Acelaşi mare arhitect şi om de cultură amintit aici mereu, George Matei Cantacuzino, compara împrejurimile Iaşului istoric, cu podgoriile, livezile, fâneţele, pădurile şi iazurile ei, presărate cu mănăstiri şi conace, cu Toscana Florenţei. Astăzi, peisajul acesta fabulos a dispărut. Este proba limpede a inexistenţei culturii urbane a locuitorilor şi a administratorilor, în aceeaşi măsură.

Confruntarea. De dorit, de evitat?

pr. Constantin STURZU

Confruntarea. De dorit, de evitat?

Motto: „Vreme este să taci şi vreme să grăieşti”  (Eclesiastul 3, 7)

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Untură specială

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.