Aventurile familiei Virusescu în ţara noastră
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Aventurile familiei Virusescu în ţara noastră

GALERIE
Patratel VINERI, 6 martie 2020 - 1
  • Patratel VINERI, 6 martie 2020 - 1
- +

* Amu cică era într-o ţară asiatică un virus... Un virus respectabil, la casa lui, cu peri aspri, mai ales pe faţă şi în regiunea axilară. Avea nevastă, o virusoaică trupeşă cu perişorii ondulaţi lunar la coafor, şi milioane de viruşei. Viruşeii-băieţei le trăgeau de codiţe pe viruşelele surori, care îi pârau părinţilor. Familia de viruşi nu se lăuda cu strămoşii, fiind dintr-o tulpină nouă (cercetătorii se zbăteau să afle de unde veneau ei, din care laborator, dar în zadar). Luată de o pală de vânt, familia Virusescu a fost dusă până într-o hală în care se ambalau tenişi...

* De o oră Costan Donose umbla cu soţia prin mall; doamna îşi cumpărase rochii şi parfumuri, iar acum aştepta să probeze el nişte tenişi. Costan a ieşit fericit, cu tenişii noi în picioare şi cu pantofii vechi în pungă, apoi cei doi au plecat spre casă.

* Membrii familiei Virusescu s-au pomenit într-un ciorap purtat de un domn care îşi cumpărase dintr-un mall tenişi originali. După patru zile, Costan Donose ţinea ciorapii în mână, lângă coşul cu rufe; i-a privit şi a decis că mai merg o tură. Viruşii au decis că n-ar rezista la spălat, dar nici în şoseta domnului Donose, deci şi-au făcut vânt pe prima pală de curent şi au ieşit pe geam, în lume, spre noi aventuri...

* Lumea în care ajunseseră părea făcută anume pentru ei: un sistem sanitar căzut la pământ, cu miniştri puşi pe şpagă, dezinfectante în care se simţeau cu toţii ca într-o binefăcătoare saună etc. Oamenii erau primitori, se adunau de dimineaţa prin diverse încăperi, la mese, şi consumau ceva din pahare, după care vorbeau tare, strănutau, tuşeau, se mai şi pupau, aşa că viruşii circulau de la unul la altul în voie... Ştim că nu există povestire ori film care să mulţumească pe toţi, aşadar vă prezentăm mai multe finaluri, dintre care să alegeţi:

* Locuind în diverşi cetăţeni, viruşii din povestea noastră 1) se obişnuiesc cu alcoolul şi nu mai pot fi distruşi de substanţele dezinfectante, devin tot mai puternici şi ajung să pună stăpânire pe planetă / 2) se obişnuiesc cu alcoolul şi devin dependenţi, tatăl virus pleacă tot mai devreme de acasă, să intre în trupurile unor consumatori, viruşeii o apucă pe căi greşite, virusoaica îl părăseşte şi toţi se transformă, treptat, în viruşi de guturai / 3) se dezvoltă fericiţi până pe 9 Martie, când sunt ucişi de câte 40 de pahare de dezinfectant / 4) se dezvoltă fericiţi şi intră în politică, aflând că e murdară / 5) sunt bătuţi rău de nişte viruşi autohtoni, care le zic că n-au nevoie de străini şi că mai bine rămâneau în ţara lor / 6) sunt omorâţi de căldura de sub grătare şi de fumul micilor în prima zi în care oamenii ies la iarbă verde / 7) Orice altceva.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.