Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

GALERIE
puls
  • puls
- +

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Dacă aţi observat cu atenţie, edilul nostru caută în ultima vreme acele locuri din media unde nimeni nu-i pune întrebări incomode, astfel putând debita teorii şi planuri de dezvoltare mai ceva decât la fosta secţie de debitare de la CUG, locul unde mai târziu s-a făcut Selgros.

Printre multe altele, ipochimenul s-a îmboldit singur să spună că ne aşteaptă vremuri măreţe în Iaşi, cu investiţii peste investiţii, pe orizontală şi pe verticală, cu soluţii minune de trafic, printre care reintroducerea troleibuzelor. A spus că ne trebuie musai autostrada A8, lucru adevărat, dar care vine acum cruciş cu ce spusese cu câteva luni înainte, când considera mai oportun şi ieftin să se facă întâi autostrada prin Bacău, spre Braşov.

A mai spus că Iaşului nu-i trebuie metrou, că-i prea delurit, asta fiind o mişcare subtilă de apărare în faţa celor care îl acuză că a stat cu mâinile în sân, în timp ce clujenii au înaintat deja spre finanţare proiectul metroului din Feleac. Acuma e greu de spus dacă Iaşul are nevoie sau nu de metrou, dar dacă nu are nevoie, nu de la dealuri i se trage, dat fiind că cheltuielile cu execuţia nu ţin aşa tare cont de relief, câtă vreme nu-i pietros.

În fine, a recunoscut însă că în ceea ce priveşte imobiliarele stă cu mâinile în sân şi că oricine face ceea ce pohteşte în târg, un exemplu fiind acela că patrimoniul oraşului a devenit un fel de iesle de unde se îndoapă gratis Buhaiul. Aşa-i când politicienii vorbesc singuri, ţara e frumoasă şi viitorul este sigur. Trecutul este impredictibil, cum s-a văzut în dosarul Skoda, iar chestia asta îi dă nopţi albe edilului.

Una peste alta, Peni Hill a făcut figură de cuc zbârlit, iar în ce o priveşte pe pupăză, aia… zbârrrr pe o dugheană!

Două evenimente cosmice în această noapte

În această noapte, stimaţi telespectatori, fix la orele 12, sau ora zero, cum se mai spune, se petrec două lucruri extraordinar de importante. Mai întâi, Luna se va apropia la numai 370.000 de kilometri de Pământ, în timp ce în urmă cu zece zile era la 404.000 de kilometri.

Al doilea eveniment cosmic este acela că omenirea intră în ultima zi de mandat prelungit al junelui Şerbet în funcţia de director al spitalului de veseli din Iaşi, mâna dreaptă cum ieşi din oraş spre Vaslui. Cei care ştiu cum stau lucrurile cu aştrii se întreabă prin urmare dacă Luna va îndrăzni să se apropie şi mai tare, pe de o parte, iar pe de altă parte dacă noul ministru al Sănătăţii va prelungi interimatul gealatului în cauză. Acesta din urmă, pupil al fostului ministru Costache, care a arătat abilităţi neobişnuite de arbitrariu cu toane de geniu, a devenit consilier pe probleme de sănătate al primului ministru. Prilej pentru junele în cauză să transmită telepatic că treaba-i aranjată, că are spate asigurat şi viitor de aur.

Ne întrebăm într-o doară dacă este vreo diferenţă între faptul că peşedintele Alexe şi-a pus cumătrul vice la CJ şi acela că fostul ministru Costache şi-a proţăpit amicul director la un asemenea venerabil institut de management al veseliei. Staţi pe fază, mai vorbim peste 20 de zile, la echinocţiul de primăvară.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.