Aventurile reftorului Dodorel pe plaiurile academic înalte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 06.08.2021

Aventurile reftorului Dodorel pe plaiurile academic înalte

GALERIE
puls
  • puls
- +

Neaţa, stimaţi cititori, iată că ne ţinem de cuvânt şi venim astăzi cu informaţii proaspete despre aventura reftorului Dodorel pe plaiurile academice naţionale şi tentativa sa de a doborî un record naţional. 

Mai întâi să facem un scurt ocol şi să punem accent pe observaţia că tupeul său de a candida din nou şi atitudinea de papagal a universitarilor ieşeni - aceşti bravi justiţiari pe feisbuc - ne-au adus în situaţia în care intelighenţia din întreg rotocolul ţării ne arată cu deştele ca exemplu de modoveni mămăligari. Aşadar, zilele trecute s-a făcut adunare mare în rândul profesorimii universitare, iar consorţiile universitare au făcut propuneri pentru a fi desemnate comisiile la nivel naţional care vor alege membrii CNATDCU pentru următorul mandat - 2020-2024. Dodorel al nostru, nici mai mult, nici mai puţin decât că s-a băgat în faţă să fie el preşedintele de selecţie la comisia juridică. Deunăzi s-au afişat listele şi, ce să vezi, nu numai că nu este preşedinte, dar nici măcar membru de rând nu este.

Pentru a înţelege mai bine atitudinea dodorelicească am consultat un specialist psiholog, care ne-a spus că în cazul său avem de-a face cu sindromul Dunning-Kruger, a persoanelor care nu numai că nu sunt capabile să recunoască eroarea, dar se încăpăţânează şi persistă şi sunt în stare să spună că toată lumea greşeşte în afară de ei. Ce să mai spunem decât "Aşa este, Dodorel, ai dreptate, iar comunitatea academică are ceea ce merită".

Trioul doamnelor din educaţie: teze, antiteze şi sinteze

Să rămânem în domeniul educaţiunii. Se spune că de când doamna R. este consilier guvernamental pe probleme de educaţie, deodată s-a revărsat o mare de energie pozitivă asupra oraşului nostru. Numirea cu pricina a avut darul să o dinamizeze pe Madama cu Camelii, rivala de o viaţă a doamnei R, dar şi pe doamna F., şefa profesorimii din judeţ, de la categoria cadeţi, dar cu aspiraţii mai mari.

Până acum, după cum se ştie, doamnele în cauză au păstrat un echilibru şi o oarecare decenţă, practicând doar fenta subtilă şi piedica ascunsă. Dar, cine ştie, vine perioada electorală, iar subiectul educaţiunii va fi pus pe agendă, pentru că economic nu prea este ce spune. Vom trăi şi vom vedea.

Îl va electrocuta fostul ministru Bogdan C. pe Electrician?

Cică se acutizează lupa în partidoiul local între aripa fostului ministru Bogdan C. şi cea a Electricianului. Miza este, fireşte, conducerea filialei locale, orăşeneşti, în condiţiile în care sondajele actuale vorbesc de o intenţie de vot de numai 15%. Fostul ministru propune o resetare a jocului, adică înlocuirea oamenilor aduşi de Peni Hill şi ţinuţi de Electrician şi reconstrucţia filialei. Electricianul nu vrea să recunoască eşecul, dă vina pe vechea guvernare. Se pare totuşi că Bogdan C. punctează mai bine şi va avea câştig de cauză. Doar puţintică răbdare, vom vedea acuşi cine-i mai tare.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Harvard

Radu POPESCU

Harvard

Cu siguranţă, noua guvernare de peste Prut va avea parte şi de greşeli, nimeni nu crede că totul va fi perfect din prima zi. Însă noii lideri de la Chişinău vor trebui să dea dovadă de maturitate pentru a reacţiona la erori aşa cum se cuvine. Munca nu va fi uşoară, sistemul lui Plahotniuc şi Dodon, chiar dacă învins, nu va dispărea de bunăvoie.

Filmuletul zilei

opinii

Impostorii

Alexandru CĂLINESCU

Impostorii

Problema e că pe principiul: „ne-am câştigat dreptul de a vorbi liber” circulă o sumedenie de aberaţii, mistificări, minciuni grosolane. Da, eşti astăzi liber să susţii că pământul e plat sau că atentatele din 11 septembrie 2001 au fost o înşelătorie pusă la cale de CIA. Dacă eşti sărac cu duhul, dai crezare acestor tâmpenii; la fel, dacă vezi peste tot conspiraţii şi comploturi.

De ce avem nevoie să ştim ce fac absolvenţii

George PLEȘU

De ce avem nevoie să ştim ce fac absolvenţii

În lumea anglo-saxonă, dar nu numai, expoziţiile de diplomă sunt evenimente extrem de importante, atât în viaţa studenţilor, cât şi a comunităţilor din care fac parte şi a industriilor creative în general. Fie că vorbim de studiile de licenţă sau de master, expoziţia absolvenţilor universităţilor de artă (de la pictură la design, de la fotografie la fashion şi de la grafică la sculptură) reprezintă o ocazie unică pentru aceştia de a căpăta vizibilitate printre cei care lucrează în lumea artei. Curatori, teoreticieni, alţi artişti, directori de galerii şi muzee, oameni de afaceri sau posibili angajatori vizitează expoziţiile de diplomă ca parte a cercetării lor asupra artiştilor cu care ar putea dori să lucreze în viitor.

„Diversitatea” - tăvălug?!

Nicolae CREŢU

„Diversitatea” - tăvălug?!

Au fost câteva zile de destul de zgomotoasă agitaţie jurnalistică, mediatică, stârnită de tema „fierbinte” a educaţiei sexuale, neapărat de introdus, cel puţin după unii, ei da, de urgenţă, chiar heirupist, şi în şcolile din România. 

pulspulspuls

Susţineri politice cu parandărăt la lliberali. E de bine sau de rău pentru Alexe şi Chirica?

Susţineri politice cu parandărăt la lliberali. E de bine sau de rău pentru Alexe şi Chirica?

Veşti noi pe azi, venite cu trenul de noapte (ăla încă nescos din listă) de la Bucureşti, stimaţi cetitori de la Iaşi. Zice-se prin capitală căci apele s-au cam aşezat la vârful PNL, şi că premierul Florin Cîţu are acum prima şansă. 

Caricatura zilei

Vecina bronzată 2

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.