anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

Aventurile reftorului Dodorel pe plaiurile academic înalte

GALERIE
puls
  • puls
- +

Neaţa, stimaţi cititori, iată că ne ţinem de cuvânt şi venim astăzi cu informaţii proaspete despre aventura reftorului Dodorel pe plaiurile academice naţionale şi tentativa sa de a doborî un record naţional. 

Mai întâi să facem un scurt ocol şi să punem accent pe observaţia că tupeul său de a candida din nou şi atitudinea de papagal a universitarilor ieşeni - aceşti bravi justiţiari pe feisbuc - ne-au adus în situaţia în care intelighenţia din întreg rotocolul ţării ne arată cu deştele ca exemplu de modoveni mămăligari. Aşadar, zilele trecute s-a făcut adunare mare în rândul profesorimii universitare, iar consorţiile universitare au făcut propuneri pentru a fi desemnate comisiile la nivel naţional care vor alege membrii CNATDCU pentru următorul mandat - 2020-2024. Dodorel al nostru, nici mai mult, nici mai puţin decât că s-a băgat în faţă să fie el preşedintele de selecţie la comisia juridică. Deunăzi s-au afişat listele şi, ce să vezi, nu numai că nu este preşedinte, dar nici măcar membru de rând nu este.

Pentru a înţelege mai bine atitudinea dodorelicească am consultat un specialist psiholog, care ne-a spus că în cazul său avem de-a face cu sindromul Dunning-Kruger, a persoanelor care nu numai că nu sunt capabile să recunoască eroarea, dar se încăpăţânează şi persistă şi sunt în stare să spună că toată lumea greşeşte în afară de ei. Ce să mai spunem decât "Aşa este, Dodorel, ai dreptate, iar comunitatea academică are ceea ce merită".

Trioul doamnelor din educaţie: teze, antiteze şi sinteze

Să rămânem în domeniul educaţiunii. Se spune că de când doamna R. este consilier guvernamental pe probleme de educaţie, deodată s-a revărsat o mare de energie pozitivă asupra oraşului nostru. Numirea cu pricina a avut darul să o dinamizeze pe Madama cu Camelii, rivala de o viaţă a doamnei R, dar şi pe doamna F., şefa profesorimii din judeţ, de la categoria cadeţi, dar cu aspiraţii mai mari.

Până acum, după cum se ştie, doamnele în cauză au păstrat un echilibru şi o oarecare decenţă, practicând doar fenta subtilă şi piedica ascunsă. Dar, cine ştie, vine perioada electorală, iar subiectul educaţiunii va fi pus pe agendă, pentru că economic nu prea este ce spune. Vom trăi şi vom vedea.

Îl va electrocuta fostul ministru Bogdan C. pe Electrician?

Cică se acutizează lupa în partidoiul local între aripa fostului ministru Bogdan C. şi cea a Electricianului. Miza este, fireşte, conducerea filialei locale, orăşeneşti, în condiţiile în care sondajele actuale vorbesc de o intenţie de vot de numai 15%. Fostul ministru propune o resetare a jocului, adică înlocuirea oamenilor aduşi de Peni Hill şi ţinuţi de Electrician şi reconstrucţia filialei. Electricianul nu vrea să recunoască eşecul, dă vina pe vechea guvernare. Se pare totuşi că Bogdan C. punctează mai bine şi va avea câştig de cauză. Doar puţintică răbdare, vom vedea acuşi cine-i mai tare.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui iceberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Guma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.