Avererile și veniturile candidaților la primăriile din judeţ. Toți au pământ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Avererile și veniturile candidaților la primăriile din judeţ. Toți au pământ

GALERIE
comuna
  • comuna
- +

Candidaţii la primăriile din judeţ au început să-şi facă publice averile. Agenţia Naţională de Integritate a prezentat primele declaraţii de avere şi de interese ale competitorilor ieşeni la alegerile locale din 5 iunie. Majoritatea candidaţilor nu par a fi mai înstăriţi decât media locuitorilor din comunele pe care vor să le conducă. 

Primarul în funcţie al comunei Moţca, Constantin Serioja Hobincă, deţine 1,19 ha de teren în Moţca şi Boureni şi o casă din satul de reşedinţă al comunei. Declaraţia de avere a acestuia nu menţionează niciun fel de active financiare, ci doar salariul de primar al lui Hobincă, de aproximativ 3.800 lei lunar.

Pentru conducerea comunei Stolniceni-Prăjescu şi-au depus candidaturile patru candidaţi. Pensionar, Dumitru Pârlea deţine 1,25 ha de teren, o casă de 120 mp şi un autoturism Dacia 1310 din 2004. Tot pensionar este şi un alt candidat la primăria comunei de pe Siret, Petru Spiridon. Acesta este proprietarul a aproximativ 6.000 mp de teren şi a unei case în comună, ca şi a unui apartament de 55 mp în Paşcani. Economiile acestuia se ridică la 43.000 lei. Căprian Nichita deţine doar 0,6 ha de teren agricol, o casă construită în 1992, un autoturism VW din 2001 şi un tractor vechi de 9 ani. Singurele venituri declarate de acesta sunt 2.000 de lei, din vânzarea de legume, Nichita fiind şi preşedintele Asociaţiei cultivatorilor de legume şi cereale Brăteşti. Profesor la liceul tehnologic din Stolniceni-Prăjescu, Vasile Ciprian-Maftei deţine aproximativ 2.000 mp de teren intravilan în satul Brăteşti şi trei spaţii comerciale în suprafaţă totală de 380 mp. Acesta este şi proprietarul a două autoturisme Volkswagen, din 1993 şi 1995.

Nici primarul celei mai bogate comune din judeţ, Miroslava, nu pare prea înstărit. Dan Niţă candidează la un nou mandat la conducerea comunei. Acesta se declară proprietarul a 7,9 ha de fânaţ şi 5.000 mp de teren arabil, precum şi al unei case de 72 mp în satul Uricani, construită în 2004. Niţă deţine un autoturism MiniCooper cumpărat în 2006. Primarul comunei Miroslava nu a declarat niciun activ financiar, ci doar datorii de 15.000 lei, aferente unui credit contractat anul trecut. Veniturile familiei s-au ridicat anul trecut la 142.000 lei. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.