anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Avertisment grav: De pe 5 octombrie s-ar putea reînchide restaurantele în Iaşi

GALERIE
restaurant inchis
  • restaurant inchis
- +

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat în ședința de astăzi, 28 septembrie 2020, incidența cumulată a cazurilor pozitive Covid-19 în ultimile 14 zile la nivelul județului Iași.

Pe baza datelor deținute a fost dispusă suspendarea activitatății cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor în comunele: Bârnova, Heleșteni, Holboca și Horlești. De asemenea, a fost dispusă menținerea acestei măsuri, luate anterior, privind comuna Ciurea. Totodată, în toate aceste comune s-a dispus suspendarea activității operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, precum și interzicerea desfășurării spectacolelor, concertelor și evenimentelor culturale.

În comunele Rediu și Tomești, unde rata cumulată a cazurilor pozitive Covid-19 a scăzut sub 1,5/1000 locuitori, s-a dispus reluarea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară prepararea, comercializarea și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, a activității operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, precum și reluarea desfășurării spectacolelor, concertelor și evenimentelor culturale.

În privința municipiului Iași, (din analizele evoluției datelor) rezultă atingerea ratei de incidență de 1,5 la mia de locuitori, motiv pentru care atragem atenția că dacă va fi depășit acest prag, începând cu data de 05.10.2020, conform prevederilor legale, va fi necesară dispunerea acestor măsuri și în ceea ce privește această localitate, respectiv:

       suspendarea activitatății cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;

       suspendarea activității operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc;

       interzicerea desfășurării spectacolelor, concertelor și evenimentelor culturale.

Alte măsuri adoptate în ședința CJSU:

       reluarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” la nivel de clasă la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” din municipiul Iași, clasa a IV-a B;

       aprobarea scenariului de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar din județul Iași, pentru perioada 28.09.2020- 02.10.2020.

       suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” la nivel de unitate, pentru o perioadă de 14 zile, în următoarele unități de învățământ:

1)      Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogalniceanu" Miroslava, începând cu data de 23.09.2020 (ultimul caz confirmat);

2)      Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu„ Iași - începând cu data de 25.09.2020 (ultimul caz confirmat).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Cosmin PAȘCA

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Iaşul nu-şi va recăpăta nici în următorii patru sau 40 de ani „aerul” european dacă autorităţile locale se vor zgârci la preţul proiectelor şi vor îndepărta, dintr-un patriotism local prost înţeles (sau din motive de corupţie?) companii importante pe plan internaţional.

Filmuletul zilei

opinii

Patos ideologic

Codrin Liviu CUȚITARU

Patos ideologic

A apărut odată cu faţa vopsită în alb şi negru. Gestul constituia un mesaj postcolonialist. În dualitatea fizionomică se sugera dubla critică, dubla identitate a individului postmodern, coexistenţa culturilor - una a „colonizatorului” tradiţional şi cealaltă a „colonizatului” de odinioară. A fost acuzat de rasism, întrucât a implicat că bietul „colonizat” nu poate fi decât o persoană de culoare.

Eficienţa pieţelor financiare

Alin ANDRIEȘ

Eficienţa pieţelor financiare

De-a lungul timpului investitorii pe pieţele financiare au căutat să găsească o metodă de identificare a valorii reale a unui activ financiar care să le permită obţinerea unor profituri considerabile. 

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

George ŢURCĂNAŞU

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

Despre sistemul european statistic şi administrativ.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Apropo de focarul de covid din aceste zile care s-a oploşit pe la berourile chefereului ieşean, şi despre care nu mai contenesc bârfele, căci, poate nu ştiţi, oamenii de acolo chiar mor de plictiseală la serviciu, nu gluma, haideţi să vă spunem şi noi una haioasă pe astăzi, legat de parascovenie. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.