Aveți un scris frumos? Concurs de caligrafie cu premii pentru trei secţiuni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Aveți un scris frumos? Concurs de caligrafie cu premii pentru trei secţiuni

GALERIE
concurs, caligrafie
  • concurs, caligrafie
- +

Ieşenii îşi pot arăta măiestria în arta caligrafiei în cadrul unui concurs organizat de către Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi. Competiţia face parte din ediţia a III-a a proiectului Caligrafii tematice, anul acesta fiind dedicat Bicentenarului Alecsandri: 200 de ani de la naşterea scriitorului şi diplomatului Vasile Alecsandri, deţinătorul primului premiu internaţional pentru literatură română.

Concursul, organizat în parteneriat cu Asociaţia "Patrimoniu pentru comunitate" Iaşi, este organizat pe secţiuni, în funcţie de vârsta participanţilor. La secţiunea I pot fi trimise lucrări semnate de participanţi cu vârsta cuprinsă între 10 şi 19 ani, secţiunea a II-a se adresează celor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, iar la secţiunea a III-a vor putea trimite lucrări persoanele cu vârsta peste 41 de ani.

Cei care doresc să participe la concurs trebuie să copieze caligrafic, pe foi de hârtie A3, A4 sau A5, liniate sau veline, pe o singură parte, fragmente la alegere din scrierile autorului acestei ediţii. Lucrarea trebuie expediată prin poştă sau depusă la secretariatul Muzeului Naţional al Literaturii Române, cu menţiunile Pentru Concursul Caligrafii tematice şi categoria de vârstă până pe 14 iulie, iar in interiorul plicului trebuie inserate datele de contact, nume, adresă, număr de telefon, dar şi instituţia de învăţământ sau profesorul îndrumător dacă este cazul.

Proiectul a fost iniţiat în anul 2018, având drept scop readucerea în actualitate a caligrafiei. Primele două ediţii au fost dedicate scriitorilor Mihail Sadoveanu şi Tudor Arghezi.

La ediţia din acest an vor fi acordate premiile I, II, III şi menţiuni pentru fiecare secţiune, iar lucrările câştigătoare vor fi etalate în cadrul unei expoziţii dedicate Bicentenarului Vasile Alecsandri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.