''Axa lupului'', de Sylvain Tesson
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

sambata, 23.10.2021

Din Siberia până în India, pe urmele evadaţilor din gulag

''Axa lupului'', de Sylvain Tesson

GALERIE
axa-lupului
  • axa-lupului
- +

Sylvain Tesson a refăcut lungul drum din Siberia până în golful Bengal pe care se presupune că l-au străbătut odinioară evadaţii din gulag.

Pentru a le aduce un omagiu celor a căror sete de libertate a depăşit cele mai mari obstacole, a traversat singur, mergând pe jos, pe bicicletă sau călare, taigaua siberiană, stepa mongolă, deşertul Gobi, înaltele platouri tibetane, lanţul himalayan, până la Calcutta.

Tesson descrie oamenii pe care îi întâlneşte, întâmplările şi locurile prin care trece, cu uimitoarea varietate a peisajelor ce i se înfăţişează de-a lungul călătoriei. Timp de opt luni, a avut de înfruntat foamea, frigul şi singurătatea pe parcursul celor 6.000 de kilometri ai „axei lupului” – traseu urmat doar de evadaţii din gulag şi de lupii aflaţi în căutare de pradă, care se deplasează de la nord la sud, spre deosebire de marile migraţii din istorie, care au urmat de fiecare dată axa est-vest.
 
Din cuprins:: Paris-Berlin-Iakutsk • Pe valea Lenei • Spre Baikal • În ţara buriată • Spre Ulan Bator • În stepă • Gobi • Traversând Tibetul • Ultima poartă

DESPRE AUTOR

Sylvain Tesson, născut în 1972, este geograf, ziarist şi scriitor. Membru al Societăţii Exploratorilor Francezi, îşi împarte viaţa între expediţii de amploare, scris sş realizarea de documentare de aventură. Numeroasele sale peripluri i-au inspirat în jur de zece cărţi, printre care L’axe du loup (Robert Laffont, 2004) şi Eloge de l’energie vagabonde (Editions des Equateurs, 2007). Aphorismes sous la lune et autres pensees sauvages apar in 2008, la Editions des Equateurs, urmate de Une vie a coucher dehors, Gallimard, 2009, şi Verification de la porte opposee, Phebus, 2010.

De marti, 30 decembrie, la toate chioscurile de presa, numai cu Ziarul de Iasi.

Pret: 10 lei

Partener: Antibiotice

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.