Ayatollahul Ali Khamenei: Caricaturile din Charlie Hebdo sunt “un păcat impardonabil”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

Ayatollahul Ali Khamenei: Caricaturile din Charlie Hebdo sunt “un păcat impardonabil”

GALERIE
khamenei
  • khamenei
- +

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat marţi că publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed în revista franceză de satiră Charlie Hebdo este un “păcat impardonabil” şi o dovadă a urii lumii occidentale faţă de islam, informează EFE.

“Păcatul impardonabil al unei reviste franceze, care a insultat sfântul chip al profetului, a dovedit o dată în plus ura şi ostilitatea instituţiilor politice şi culturale din lumea occidentală împotriva islamului şi a comunităţii musulmane”, a susţinut ayatollahul Khamenei într-un mesaj publicat pe pagina sa oficială de internet.

Liderul suprem al Iranului a criticat folosirea de către unii politicieni francezi a “scuzei libertăţii de exprimare pentru a nu condamna această uriaşă crimă (care) este complet greşită şi demagogică”. În opinia sa, “profundele politici antiislamice ale sioniştilor şi ale guvernelor arogante sunt cauza unor demersuri atât de ostile”.

“Acest demers în acest moment ar putea fi şi o metodă de a distrage atenţia naţiunilor şi guvernelor din Asia de Vest de la sinistrele comploturi ale Statelor Unite şi ale regimului sionist (Israelul) împotriva regiunii”, a adăugat el.

Din acest motiv, ayatollahul Khamenei a concluzionat că “naţiunile musulmane, mai ales cele din Asia de Vest, trebuie să rămână vigilente la problemele acestei regiuni sensibile şi să nu uite niciodată ostilitatea politicienilor şi liderilor occidentali faţă de islam”.

Charlie Hebdo a republicat săptămâna trecută mai multe caricaturi cu profetul Mohamed cu prilejul începerii procesului împotriva jihadiştilor care au atacat sediul redacţiei în 2015, ucigând 12 angajaţi.

În trecut, Iranul a adoptat o postură extrem de dură faţă de tot ceea ce consideră a fi ofense aduse islamului. Ayatollahul Ruhollah Khomeini, liderul Revoluţiei Islamice, a emis o fatwa în 1989 împotriva lui Salman Rushdie pentru romanul “Versetele satanice”, prin care le cerea tuturor bunilor musulmani să-l ucidă pe scriitorul anglo-indian.AGERPRES

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Radu POPESCU

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Preşedintele Maia Sandu şi-a început mandatul fără un guvern funcţional, cu un parlament majoritar ostil şi cu hoarde de hoarde de tonomate de presă asmuţite asupra sa. Însă Maia Sandu şi Republica Moldova au în acest moment cel mai puternic aliat, sprijinul extern al partenerilor de dezvoltare, iar acest lucru dă speranţa că toate lucrurile se pot rezolva, pas cu pas.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Nicolae CREŢU

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Îmi dau seama că „de Crăciun”, volens-nolens, sună comercial Şi de-ar fi numai gândul că, an după an, vine o perioadă dominată de febra pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă şi că, în acel climat, le vine rândul să placă şi „poveştilor” de Crăciun de pe ecranul mare sau mic, şi tot ar conta, nu? 

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

pulspulspuls

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Dacă despre Peni Hill se ştie de mult prin târg că e un veritabil tiriplici politic, care nu se pricepe decât la comisionat şmenuri, pe care oricum nu le aranjează el de frică, ci i le antama şi apoi i le servea servantul amic de şpriţuri Habarnagiu, şi că la combinaţii politice pică mereu de papă-lapte, iote-te, stimabililor, auzim că prin zona liberalilor ieşeni mai hârşâiţi începe zice-se că uşor-uşor să se instaleze cam acelaşi sentiment, că dom’ Costel al lor ar fi din acelaşi aluat de pizza ca şi Peni: moale, prea gros, cu goluri, başca nesărat. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.