Ayatollahul Ali Khamenei: Caricaturile din Charlie Hebdo sunt “un păcat impardonabil”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Ayatollahul Ali Khamenei: Caricaturile din Charlie Hebdo sunt “un păcat impardonabil”

GALERIE
khamenei
  • khamenei
- +

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat marţi că publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed în revista franceză de satiră Charlie Hebdo este un “păcat impardonabil” şi o dovadă a urii lumii occidentale faţă de islam, informează EFE.

“Păcatul impardonabil al unei reviste franceze, care a insultat sfântul chip al profetului, a dovedit o dată în plus ura şi ostilitatea instituţiilor politice şi culturale din lumea occidentală împotriva islamului şi a comunităţii musulmane”, a susţinut ayatollahul Khamenei într-un mesaj publicat pe pagina sa oficială de internet.

Liderul suprem al Iranului a criticat folosirea de către unii politicieni francezi a “scuzei libertăţii de exprimare pentru a nu condamna această uriaşă crimă (care) este complet greşită şi demagogică”. În opinia sa, “profundele politici antiislamice ale sioniştilor şi ale guvernelor arogante sunt cauza unor demersuri atât de ostile”.

“Acest demers în acest moment ar putea fi şi o metodă de a distrage atenţia naţiunilor şi guvernelor din Asia de Vest de la sinistrele comploturi ale Statelor Unite şi ale regimului sionist (Israelul) împotriva regiunii”, a adăugat el.

Din acest motiv, ayatollahul Khamenei a concluzionat că “naţiunile musulmane, mai ales cele din Asia de Vest, trebuie să rămână vigilente la problemele acestei regiuni sensibile şi să nu uite niciodată ostilitatea politicienilor şi liderilor occidentali faţă de islam”.

Charlie Hebdo a republicat săptămâna trecută mai multe caricaturi cu profetul Mohamed cu prilejul începerii procesului împotriva jihadiştilor care au atacat sediul redacţiei în 2015, ucigând 12 angajaţi.

În trecut, Iranul a adoptat o postură extrem de dură faţă de tot ceea ce consideră a fi ofense aduse islamului. Ayatollahul Ruhollah Khomeini, liderul Revoluţiei Islamice, a emis o fatwa în 1989 împotriva lui Salman Rushdie pentru romanul “Versetele satanice”, prin care le cerea tuturor bunilor musulmani să-l ucidă pe scriitorul anglo-indian.AGERPRES

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.