Azi are loc deschiderea anului academic la Universitatea de Ştiinţele Vieţii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Azi are loc deschiderea anului academic la Universitatea de Ştiinţele Vieţii

GALERIE
studenti
  • studenti
- +

Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV, fosta USAMV Iaşi) îşi deschide astăzi porţile pentru studenţi, festivitatea de început de an universitar urmând să se desfăşoare în prima parte a zilei în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”. Reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior anunţă „o ceremonie specială”, în cadrul cărora vor participa doar o parte dintre cadrele didactice şi studenţi.

„Pentru a respecta toate condiţiile de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, la festivitate va participa un număr restrâns de cadre didactice şi studenţi, ceremonia din Aulă fiind transmisă live pe canalele de comunicare ale instituţiei. Invitaţii prezenţi alături de USV Iaşi la deschiderea noului an universitar vor fi din rândul oficialităţilor centrale şi locale”, au precizat reprezentanţii USV Iaşi.

Astfel, pentru a respecta numărul maxim de participanţi admişi, printre studenţii invitaţi în Aula Magna vor fi şi tinerii cu merite profesionale la sfârşitul anului universitar trecut, urmând a acestora să le fie acordate premii de excelenţă pentru rezultatele obţinute.

Cursurile se fac „faţă în faţă”, iar cazarea în cămin pe bază de vaccin sau test Covid

Studenţii de la USV care încep un nou an universitar vor învăţa, indiferent de facultate, în maniera „faţă în faţă”, deci cu prezenţă în sălile de curs. Decizia a fost luată de către conducerea USV Iaşi, fiind valabilă atât pentru studenţii de la ciclul de licenţă, dar şi pentru cel de masterat şi doctorat, învăţământ cu frecvenţă. Această decizie se aplică atât pentru seminarii şi laboratoare, dar şi pentru cursuri.

În ceea ce priveşte cazarea în căminele USV, aceasta s-a încheiat de ieri, 19 septembrie, iar toţi studenţii care nu sunt vaccinaţi şi au dorit să se cazeze au trebuit să facă un test pentru Covid-19 în campus. Nu au fost testaţi studenţii care au făcut dovada vaccinării sau cei care au trecut prin boală recent. În total, la USV Iaşi studiază aproximativ 4.500 de studenţi (dintre care aproximativ 700 sunt boboci), la cele trei cicluri universitare. În sesiunile de admitere din vară şi toamnă s-au ocupat în totalitate locurile bugetate dispobile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.