Azi, bacalaureat la 14 materii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Azi, bacalaureat la 14 materii

GALERIE
bacalaureat
  • bacalaureat
- +

Ultima probă a exameului de bacalaureat va fi susţinută astăzi de către cei aproximativ 5.000 de absolvenţii de liceu din judeţ în cele 17 centre de examen, comisile din aceste centre urmând să gestioneze nu mai puţin de 14 materii, în funcţie de alegerile pe care le-au făcut candidaţii la înscriere.

Astfel, candidaţii la diploma de bacalaureat, în funcţie de profilul liceului absolvit, vor susţine astăzi proba scrisă Geografie, Logică şi argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie, în cazul celor proveniţi de la filiera umană, iar cei de la filiera reală pot susţine examenul la Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică. De asemenea, elevii de la liceele vocaţionale sau tehnologice au avut alte opţiuni, în funcţie de obiectele studiate. Ieri, în cazul probei obligatorie a profilului, la nivelul judeţului Iaşi, 1.452 de candidaţi au susţinut proba scrisă la Istorie, pe când 3.584 de candidaţi au susţinut exameul de bacalaureat la Matematică.

Dacă subiectele la Istorie au fost unice pentru toţi candidaţii care au susţinut proba la această materie, la Matematică au fost formulate patru tipuri de subiecte, în funcţie de profilul absolvit de candidat. Mai exact, cei de la profilul matematică-informatică au avut un tip de subiect cu o dificultate mai mare comparativ cu cei de la pedagogic, ştiinţe ale naturii sau de la profil tehnologic. Cei care au susţinut examenul la Istorie au avut de rezolvat trei subiecte. La primele două subiecte absolvenţii au trebuit să răspundă la o serie de întrebări care fac referite la textele oferite, semnate de către trei istorici.

Astfel, una dintre întrebări cerea precizarea unui domn al Moldovei menţionat în fragmentul de text din „Moldova lui Ştefan cel Mare”, semnat de N. Grigoraş. La subiectul al III-lea, candidaţilor li s-a cerut realizarea unui eseu de două pagini despre totalitarismul în Europa şi în România. Primele rezultate de la examenul de bacalaureat vor fi afişate pe data de 4 iulie, până la ora 12.00, urmând ca eventualele contestaţii să poată fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 5 – 8 iulie, rezultatele finale urmând să fie cunoscute pe 9 iulie.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Cosmin PAȘCA

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Undeva la graniţa UE, într-un oraş în care vacile încă mai pasc prin cartiere înalţate de nicăieri, frustrările birocratice ale Berlinului sunt privite cu amuzament de edilul-şef, ca fapt divers, nicidecum ca priorităţi. În acest oraş marginal, primarul crede că digitalizarea înseamnă să baţi obrazul cu degetul unor jurnalişti care nu scriu după dictare.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Eschive

Codrin Liviu CUȚITARU

Eschive

„A venit nenorocita asta de pandemie, şcoala a trecut on-line, iar eu nu m-am mai putut eschiva. Am fentat o vreme sistemul cu lozinca defecţiunilor tehnice, dar nu mi-a mers mult. Studenţii au început să mă caute insistent şi am fost nevoit să-mi închid toate canalele de comunicare. Am dispărut pur şi simplu. Ca atare, a apărut deunăzi zvonul că profesorul Şmen ar fi decedat. Am alergat îngrozit la decanat, la rectorat, la serviciile de personal, pentru a le semnala că informaţia era aberantă. Sunt viu, pentru numele lui Dumnezeu!”

Economisirea în timpul pandemiei

Alin ANDRIEȘ

Economisirea în timpul pandemiei

Indiferent de comportamentul de consum şi de economisire pe care îl aveam înainte (super-economisitor sau mare cheltuitor), pandemia a avut un impact major asupra noastră şi a reprezentat un moment critic care va influenţa pe termen lung modul în care ne vom gestiona finanţele personale.

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

pulspulspuls

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Un amic de-al amicului Archibald Tănase ne-a tras de mânecă ieri pe la amiaz’ să ne întrebe dacă am văzut postarea aia nervoasă şi cleioasă la adresa noastră scrisă de dom’ premare Chirica. 

Caricatura zilei

Dezvoltatorul imobilar de succes se vede de mic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.