Azi, conferinţă pe teme de arhitectură
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Azi, conferinţă pe teme de arhitectură

GALERIE
arhitectura
  • arhitectura
- +

Conferinţa „Arhitectura, o ştiinţă ascunsă printre arte. Provocări actuale“ va pune în discuţie joia aceasta rolul pe care îl are acest domeniu în dezvoltarea societăţii, dar şi ce presupune meseria de arhitect şi îmbinarea acestei ştiinţe cu arta. Manifestarea va avea loc la Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu“ de la Palatul Culturii, fiind organizată de către Complexul Muzeal Naţional „Moldova“ Iaşi şi Asociaţia „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics“ - ESTEEM România.

Întâlnirea de pe 28 martie va începe de la ora 18.00, fiind parte a proiectului Seratele „Procopiu“ la Palat, conferinţa urmând să fie susţinută de către prof.univ.dr.habil.arh. Mihai Corneliu Drişcu, cadru didactic la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino“ de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. „Arhitectura este o vocaţie, iar profesia de arhitect este una foarte complexă, în continuă evoluţie, care solicită din partea celor ce o practică imaginaţie, sensibilitate, o pregătire temeinică, atât în domeniul artelor plastice şi al spaţiului, cât şi al ştiinţelor conexe, având în acelaşi timp o înţelegere atotcuprinzătoare a funcţionalităţii lumii în integralitatea sa. Viitorul arhitect trebuie să fie în serviciul semenilor şi al viitorului durabil al societăţii“, menţionează organizatorii. Evenimentul este dedicat tuturor celor care doresc să afle mai multe despre profesia de arhitect, intrarea la manifestare fiind liberă, în limita locurilor disponibile. Coordo­natorii proiectului „Seratele «Procopiu» la Palat“ sunt muzeograf Teodora - Camelia Cristofor, expert al Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu“, şi prof.univ.dr. Ovidiu Călţun, preşedinte ESTEEM România. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.