anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Azi începe bacalaureatul. Vezi aici toate amănuntele de care aveţi nevoie!

Circa 5.000 de absolvenţi de liceu din Iaşi susţin proba la Limba Română.

GALERIE
Genoveva Farcas
  • Genoveva Farcas
- +

Absolvenţii de liceu vor susţine astăzi prima probă scrisă a examenului de bacalaureat. Aproape 5.000 de candidaţi s-au înscris la prima probă, aceştia urmând să susţină testarea la Limba şi literatura română în 17 centre de examen din judeţ, dintre care două la Paşcani, unul la Târgu Frumos şi unul la Hârlău. 

La nivelul întregului judeţ s-au înscris la probele scrise ale examenului de bacalaureat un număr dee 4.935 de candidaţi, aceştia urmând să intre în săli până la ora 8.30 în mod obligatoriu, urmând ca începând cu ora 9.00, după primirea foilor de examen, să susţină teza la Limba şi literatura română, prima teză scrisă din cadrul acestui examen. Absol­venţii de liceu vor avea la dispoziţie trei ore pentru a rezolva lu­crarea, fiind de asemenea obligaţi să nu părăsească examenul în prima jumătate a timpului acordat.

Reprezentaţii Inspectoratului Şcolar sfătuiesc candidaţii să verifice atent repartizarea pe săli, astfel încât să nu apară surprize. De asemenea, aceştia le amintesc candidaţilor că în ziua examenului vor găsi în şcoala în care susţin teza o sală special amenajată pentru bagaje, unde sunt obligaţi să depoziteze genţi, haine şi telefoanele mobile sau alte mijloace de comunicare, care nu sunt permise în sala de examen.

„Le dorim succes candidaţilor care vor susţine examenul de bacalaureat, având convingerea că pregătirea atentă, studiul perseverent, efortul depus constant pe parcursul anilor de liceu le vor fi pe deplin răsplătite. Sperăm, de asemenea, că participarea la cele două simulări derulate în acest an şcolar i-a pregătit pe elevi şi din punct de vedere psihologic, emoţional, determinându-i să conştientizeze importanţa examenului de maturitate pentru traseul profesional ulterior. Pe de altă parte, am făcut eforturi considerabile la nivel judeţean pentru a asigura cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea acestui examen, un număr impresionant de cadre didactice fiind implicate în calitate de asistenţi, membri în comisii de examen sau profesori evaluatori, şi anume peste 2.000“, a menţionat prof.dr. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general.

După prima probă a bacalaureatului, elevii ieşeni care doresc să aibă diplomă bilingvă de absolvire vor susţine marţi proba bacalaureatului bilingv francofon, care se desfăşoară în două centre de examen, urmând ca pe 3 iulie să se des­fă­şoare proba obligatorie a profilului, iar pe 4 iulie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Absolvenţii de liceu vor afla primele rezultate pe data de 8 iulie, până la ora 12, urmând ca eventualele contestaţii să poată fi depuse în intervalul orar 12 - 16. În perioada 9 - 12 iulie vor fi re­zolvate aceste contestaţii, iar pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale. Media minimă necesară pentru promovarea examenului de bacalaureat este 6. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.