anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 02.10.2022

Azi începe la Iaşi Campionatul Naţional de Volei pe Plajă

GALERIE
Brizo 4
 • Brizo 4
- +

Campionatul Naţional de Volei pe Plajă BRIZO 2022 începe astăzi, 10 august, şi se va încheia pe data de 14 august. În competiţie s-au înscris 12 echipe la feminin şi 16 la masculin, însumând un număr de 56 de sportivi. Valoarea premiilor care vor fi acordate în cadrul Campionatului va fi de peste 10.000 Euro. Între orele 20.00 - 21.45 va avea loc deschiderea oficială, respectiv întâmpinarea sportivilor şi a oficialilor, şedinţa tehnică, prezentarea echipelor şi predarea echipamentelor de joc, iar între 21.45 - 22.45 se va desfăşura un meci demonstrativ de volei pe plajă. 

Campionatul, organizat în parteneriat cu Federaţia Română de Volei, va avea loc la Baza Sportivă Brizo, intrarea fiind liberă atât la meciuri, cât şi la evenimentele asociate Campionatului. Cu această ocazie, ieşencele Cristina Lungu şi Laura Dulcianu, foste membre ale echipei Penicilina Iaşi în perioada 1996-2015, cu o medalie de bronz cucerită în anul 1999 în cadrul Campionatelor Europene de tineret la volei pe plajă, au acordat un interviu organizatorilor Brizo.

Ce a însemnat Penicilina pentru Iaşi?

Cristina Lungu: Acolo noi ne-am format atât ca jucătoare, dar şi ca viitori adulţi. Tot acolo mi-am stabilit mai târziu profesia pe care o urmez acum, sunt profesor de educaţie fizică la o Şcoală Gimnazială din Iaşi. În paralel, am deschis şi un club de volei în care încerc să fac selecţie pentru campionatele de minivolei, speranţe.

Laura Dulcianu: Pentru mine, Penicilina Iaşi, fiind ieşeancă, a fost rampa mea de lansare. O experienţă frumoasă, cu rezultate, cupe europene. Şi eu activez în cadrul unui alt club, unde fac selecţie şi sper într-o colaborare cu celelalte cluburi, să reuşim să facem ceva frumos pentru Iaşi, căci merită.

Cât de necesară ar fi formarea unei echipe în Iaşi?

Cristina Lungu: Încercăm, prin selecţia pe care o facem de la vârsta cea mai mică, 8-9 ani, să creştem aceste tinere fete şi la un moment dat să reuşească să formeze o echipă de viitor a Iaşului. Momentan, ca model, aceste mici fete ar putea să vină doar să urmărească meciuri de junioare, tinere care activează şi ele în cadrul echipei Asociaţia Club Sportiv Penicilina Iaşi. Toată lumea speră să redevină clubul Penicilina ceea ce a fost cândva, cu rezultatele deosebite atât pe plan naţional, cât şi internaţional, şi, bineînţeles, să atragem cât mai mulţi spectatori care să se bucure de acest spectacol real, voleiul.

Laura Dulcianu: Consider că este foarte importantă reorganizarea unei echipe aşa cum a fost Penicilina Iaşi, cu rezultate internaţionale şi naţionale, datorită modelului care ar putea fi pentru ceilalţi. Aşa mi-am început şi eu cariera în volei, tata m-a dus la volei şi am văzut Penicilina Iaşi, mi-a plăcut şi am continuat. Acum nu avem unde duce copiii ca să urmărească un meci şi să înţeleagă mai bine acest frumos joc. Cred că se poate realiza, pentru că sunt foarte multe cluburi în Iaşi la nivel de juniori. Dar, din păcate, la terminarea junioratului, toate jucătoarele valoroase ne pleacă în altă parte. Practic, noi antrenăm echipe pentru celelalte oraşe care sunt şi mai micuţe, nu dau nume… echipe în Divizia A.

Ce a însemnat pentru voi evenimentul de la Atena?

Cristina Lungu: Acel rezultat de la Atena a fost cumva al doilea rezultat bun deoarece noi, în vara respectivă, am activat şi în cadrul unui Campionat Naţional care s-a desfăşurat la Constanţa, Mamaia, iar acolo am ieşit campioană naţională cu Tatiana Popa, antrenor şi ea la echipa de juniori, iar după rezultatul deosebit de acolo am fost selecţionate să reprezentăm România la Campionatul European de la Atena. A fost într-adevăr un rezultat deosebit, neaşteptat, ne-am bucurat de nişte condiţii extraordinare acolo, cumva să zicem că erau cam printre primele ieşiri ale noastre în străinătate. Voi aţi reuşit să faceţi aici (la Brizo, n.r.) ceea ce am văzut noi acolo, la Atena (…) pot spune că a fost o rampă de lansare pentru noi şi voleiul de sală, pentru că după acel rezultat ni s-a dat o credibilitate, iar practic noi ne-am câştigat mai târziu locul în cadrul echipei din Iaşi. Medalia, rezultatul în sine a rămas de neegalat şi în zilele noastre. Echipele care au mai reprezentat România la Campionate Balcanice, cum ar fi Vaida şi Matei de la Satu Mare, care au avut şi ele rezultate bune la Cupe Mondiale, dar nimeni până acum nu a luat medalia de bronz la un Campionat de Tineret, ceea ce ne face pe noi şi acum să ne simţim foarte mândre. Mă bucur că, întâlnindu-ne aici, cu toţii (n.r. - la Brizo), aţi rememorat acest moment, mă bucur şi că mai suntem încă bine văzute, chiar dacă au trecut atâţia ani de atunci.

Laura Dulcianu: A fost rezultatul cel mai dorit, rezultatul cel mai frumos obţinut în cariera mea de sportiv. Nimeni nu ne-a dat şanse când am ajuns la Campionat (…) era o realitate pe care aţi reuşit să o aduceţi şi la Iaşi, prin turneul Brizo. Organizarea cu trei terenuri, cu nocturnă, cu public atât de numeros am văzut şi în Grecia. Chiar mă bucur că am putut realiza şi noi ceva, cred că dorinţa noastră ne-a făcut să câştigăm… atât de mult ne doream un asemenea rezultat încât nici nu ne-am dat seama când s-a întâmplat.

De ce este esenţială desfăşurarea de turnee şi campionate la Brizo?

Cristina Lungu: Faptul că anul acesta Iaşul a câştigat premiul întâi ca destinaţie de city-break poate să fie pentru noi o oportunitate foarte mare de dezvoltare a voleiului pe plajă din România, întrucât sunt nişte condiţii extraordinare la Brizo. Calitatea materialelor, a nisipului… pot spune că ce vedem aici este cu mult peste alte terenuri din ţară. Peisajul deosebit care ne încântă, activităţile acvatice de care se pot bucura atât sportivii, cât şi spectatorii care vin aici… Faptul că putem primi un public cât mai numeros, care se poate bucura de un real spectacol (…) Plus multitudinea sponsorilor care s-au alăturat acestui proiect şi îl susţin. Mai mult decât atât, am fost foarte încântată să aud că cel care a susţinut acest proiect este domnul Florin Dobrea, alături de Cătălin Ştirbu şi Adrian Rohnean, foşti voleibalişti de performanţă. Este bine atunci când pui suflet şi aceste lucruri rămân, să zic aşa, între oamenii de volei. Aici la Brizo sunt atâtea terenuri, iar din câte am înţeles spaţiul se va extinde din ce în ce mai mult.

Laura Dulcianu: Cred că este un vis devenit realitate. Beach volley-ul era posibil doar la Constanţa, la Mamaia. Tot ce aţi realizat la Brizo, tot staff-ul, este exact “ca în afară”. Acum, fiind aici, la voi, retrăiesc momentele de când eram jucătoare, ajută foarte mult. Putem şi noi aduce fetele să vadă “pe viu” un adevărat meci, fiind aici un Campionat Naţional…. Vă felicit pentru anul trecut şi vă doresc cât mai multe Turnee Brizo!

Ce sfaturi aveţi pentru tinerii la început de drum?

Cristina Lungu: Pentru cei care admiră voleiul pe plajă, şi nu numai, vă aşteptăm la Brizo, chiar dacă sunteţi practicanţi ai voleiului pe plajă sau doar spectatori, puteţi veni să vă susţineţi preferaţii şi să simţiţi adevărata energie a voleiului pe plajă la baza Brizo Aroneanu.

Laura Dulcianu: Vă mulţumim pentru oportunitatea pe care ne-aţi dat-o, că v-aţi reamintit de noi, că aţi pus suflet în ceea ce aţi realizat aici, la Iaşi. Vă mulţumim că ne daţi posibilitatea să ne aducem copiii să poată urmări acest frumos sport. Vă doresc succes în continuare, cu o bază mult mai mare pe viitor, chiar dacă Brizo este cea mai mare bază din ţară, deocamdată. Sunt mândră că sunt ieşeancă!

Baza sportivă BRIZO însumează o suprafaţă totală de peste 10.000 mp şi este amenajată la cele mai înalte standarde, fiind cea mai modernă bază sportivă, care oferă un mix de activităţi sportiv-recreative, atât pentru profesionişti, cât şi pentru cei pasionaţi de mişcare în aer liber. Baza sportivă BRIZO oferă posibilitatea de închiriere terenuri de beach volley şi echipamente pentru practicarea sporturilor de apă, într-unul din cele mai frumoase locuri din România. Zona de relaxare include şezlonguri, plajă, restaurant şi lounge bar. Locaţia a contribuit la premiul câştigat de oraşul Iaşi în luna iunie a acestui an în cadrul Destinaţia Anului 2022 la categoria „City Break în România”. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Nicolae GRECU

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Dacă nu va fi câştigat, şi încă concludent, meciul cu Minaur, o echipă slăbuţă şi obosită, care a făcut turul României de dragul Cupei, ar fi adevărata ruşine pentru fotbalul ieşean.

opinii

Seimeni (XVI). Școala (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Școala (4)

Reluând evocarea satului natal, autorul încearcă să reînvie prin cuvinte primii ani de școală.

Paranoia autorităţii

arh. Ionel OANCEA

Paranoia autorităţii

Dintotdeauna comunităţile şi-au impus reguli de convieţuire. Într-un sat tradiţional românesc funcţionau cu rigoare, chiar dacă nu erau scrise şi nu exista un aparat administrativ pentru impunerea lor. Oamenii se considerau egali în faţa lui Dumnezeu, prin urmare casele erau aproape identice, realizate după acelaşi proiect ancestral cu minore influenţe alogene contemporane construirii.

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.