Azi începe şcoala: vor fi trei deschideri festive, cu şefi ai administraţiei locale

luni, 12 septembrie 2016, 01:57
3 MIN
 Azi începe şcoala: vor fi trei deschideri festive, cu şefi ai administraţiei locale

Reprezentanţii la vârf ai autorităţilor locale şi judeţene vor participa la deschideri oficiale ale anului şcolar la Şcoala Primară "Carol I", la Colegiul de Informatică şi la Şcoala Vânători – Popricani n „Aceste trei secvenţe ilustrează momente sugestive din anii de şcoală: de la emoţia începutului la universul virtual", spune şefa ISJ.

Anul şcolar va începe astăzi, când mii de elevi din întregul judeţ vor participa la festivităţile specifice deschiderii anului şcolar desfăşurate în toate unităţile de învăţământ din judeţ. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a anunţat că vor fi organizate trei momente simbolice în data de astăzi, la care vor fi prezenţi oficiali ai ISJ Iaşi, ai Primăriei, dar şi ai Consiliului Judeţean. Astfel, aceştia vor fi prezenţi de la ora 9.30 la Şcoala Primară „Carol I“ din Copou, lângă Colegiul ‘Negruzzi", de la ora 10.30 tot în Copou, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil“, iar de la ora 12.00 la Şcoala Gimnazială Vânători, din comuna Popricani.

„Aceste trei secvenţe ilustrează momente sugestive din anii de şcoală: de la emoţia începutului şi inocenţa copilăriei spre complexitatea adolescenţei şi provocările anilor de liceu, spre deschiderile pe care universul virtual şi societatea informatizată a cunoaşterii le reprezintă pentru tânăra generaţie“, a declarat prof.dr. Camelia Gavrilă, inspector şcolar general al ISJ Iaşi. Aceasta a mai precizat că sunt incluse în manifestările din acest an şi şcolile din mediul rural, din dorinţa de a ilustra specificul acestora, dar şi pentru a asigura un acces egal la educaţia de calitate. „Şi la oportunităţi de cunoaştere, formare şi împlinire, alte accente pe care ne propunem să le urmărim în anul şcolar viitor cu multă implicare şi dedicaţie din perspectiva soluţiilor educaţionale posibile şi absolut necesare“, a adăugat aceasta.

169 zile de şcoală

Anul şcolar 2016-2017 va avea 35 de săptămâni de cursuri, echivalentul a 169 de zile lucrătoare, şi este structurat pe două semestre, primul între 12 septembrie şi 3 februarie, al doilea între 13 februarie şi 16 iunie. Oficialii Ministerului Educaţiei Naţionale au transmis că vacanţele vor fi programate după un program predefinit – vacanţa de iarnă între 24 decembrie şi 8 ianuarie, cea intersemestrială între 4 şi 21 februarie, cea de primăvară între 19 şi 30 aprilie, cea de iarnă între 17 iunie şi 10 septembrie, iar pentru perioada 29 octombrie şi 6 noiembrie este programată o vacanţă pentru clasele din învăţământul primar şi grupele din cel preşcolar. Clasele terminale din învăţământul liceal vor termina şcoala mai repede, pe 26 mai, iar elevii de clasa a VIII-a, pe 9 iunie. 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii