Azi se aprobă blocul ridicat de Solcanu - Stratan lângă Selgros
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Azi se aprobă blocul ridicat de Solcanu - Stratan lângă Selgros

GALERIE
bloc Solcanu
  • bloc Solcanu
- +

În Consiliul Local intră şi PUZ-uri pentru construirea de vile în Bucium şi Viticultori şi a unei clădiri de birouri în Bularga.

Consiliul Local (CL) va da undă verde astăzi mai multor proiecte imobiliare ale unor investitori. În capul listei este o iniţiativă a oamenilor de afaceri Bogdan Solcanu şi Dan Stratan. Proiectul prevede construirea unui bloc de locuinţe cu opt etaje şi supraînălţarea cu două etaje a unei clădiri de birouri existente (trei etaje), lângă Selgros. Imobilele se învecinează cu un amplasament unde există aprobat un Plan Ur­banistic Zonal (PUZ) care prevede construirea unui bloc cu 14 etaje. În cadrul proiectului derulat de Solcanu şi Stratan, vor fi amenajate 180 de locuri de parcare, dintre care 85 vor fi la subsol, iar 95 la nivelul solului. Iniţial, împotriva proiectului au înaintat obiecţii atât Selgros, cât şi Parohia „Sf. Prooroc Daniel“.

După ce investitorii au formulat răspunsuri punctuale, Primăria nu a primit alte observaţii. Suprafaţa de teren pe care o au la dispoziţie investitorii ajunge la 4.750 mp. Un alt bloc de locuinţe, cu patru etaje, va fi construit în zona centrală, pe str. Albă, pe o suprafaţă de doar 507 mp. Beneficiarul este o persoană fizică (Aglaia Şurubaru). De asemenea, în Tătăraşi, alţi doi investitori imobiliari (Alexandru şi Valentina Zamosteanu) vor construi un imobil de locuinţe cu trei etaje şi mansardă pe str. Răchiţi, nr. 4. Alte proiecte imobiliare care vor intra în dezbaterea Consiliul Local în şedinţa de astăzi vizează construirea de vile în Bucium şi Viticultori, precum şi ridicarea unei clădiri de birouri în Bularga. În Viticultori, beneficiarul (Alain Rocsin) are la dispoziţie o suprafaţă de 48.800 mp.

Pe amplasament sunt prevăzute 12 imobile de locuit, unele cu două etaje, altele cu un singur etaj şi mansardă. În schimb, proiectul din Bucium va fi implementat pe o suprafaţă de 3.625 mp, teren deţinut de SC Deprez-Ene SRL. Planul Urbanistic Zonal care va fi aprobat astăzi de consilieri vizează construirea a patru vile, fiecare cu câte două etaje. În ceea ce priveşte clădirea de birouri din Bularga, imobilul va avea trei etaje cu o înălţime maximă de 12 metri. Proiectul va fi implementat de două persoane fizice (Anca şi Iulian Coroliuc), iar terenul pe care va fi construit imobilul are doar 364 mp. Investitorii menţionaţi mai sus pot începe lucrările după aprobarea planurilor urbanistice zonale în şedinţa CL de astăzi şi, ulterior, după obţinerea autorizaţiei de construire.

 

  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Crenvurșt nevegetal

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.