Azi se decid noile taxe ale Şcolii Populare de Arte. O nouă specializare: muzică de divertisment
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Azi se decid noile taxe ale Şcolii Populare de Arte. O nouă specializare: muzică de divertisment

GALERIE
scoala populara de arta titel popovici iasi
  • scoala populara de arta titel popovici iasi
- +

Taxele de participare la cursurile organizate de către Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici” vor rămâne neschimbate, dacă aleşii judeţeni vor vota azi proiectul de hotărâre iniţiat în acest sens. 

Astfel, pentru 2021, taxa de şcolarizare va fi tot 700 de lei, iar cele de înscriere, respectiv de eliberare a diplomei, 50 de lei. De asemenea, rămân în vigoare scutirile aplicate până acum: pentru foştii şi actualii salariaţi ai şcolii, ai CJ, precum şi copiii acestora. De anul viitor, o nouă specializare se va adăuga celor 15 existente - „muzică de divertisment”. De săptămâna trecută, Vlad Baba este noul manager al Şcolii Populare de Artă. El va ocupa această funcţie cu titlu interimar, la fel ca şi predecesorul său.

Noul director ne-a spus că primul lucru pe care l-a făcut a fost să repornească instalaţia de încălzire, pentru că în încăperile de pe cele două ale căminului pe care îl ocupă acum clasele profesorii îşi ţin orele, uneori cu câte un cursant, doi, atunci când sistemul online nu este suficient. Acum, sunt înscrişi 470 de cursanţi, cu vârste între 3 şi 80 de ani, a adăugat el. Numit la propunerea PMP, Vlad Baba este absolvent al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, cu studii masterale în artele spectacolului şi cu o experienţă de peste nouă ani în management cultural-artistic în mediul privat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.