anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Azi, şedinţă a aleşilor judeţeni cu subiectele sensibile amânate

GALERIE
Consiliul Judetean Iasi
 • Consiliul Judetean Iasi
- +

Acestea sunt alegerea unui nou vicepreşedinte al CJ, dar şi completarea listei consilierilor liberali după decesul liderului acestora. Care sunt subiectele de pe ordinea de zi?

Consiliul Judeţean reduce din nou tarifele de închiriere a spaţiilor din cadrul parcului agroindustrial de la Leţcani. Plenul CJ va lua în discuţie în cadrul şedinţei sale în plen de azi aprobarea unor noi tarife, mai mici, după ce licitaţiile succesive organizate pentru închirierea birourilor şi celulelor de frig au eşuat, din lipsă de participanţi. Dacă varianta propusă va fi aprobată de plen, la viitoarele licitaţii birourile vor fi oferite la 1,5 euro/mp/lună, iar chiria pentru spaţiile de depozitare cu temperatură controlată va pleca de la 2 euro/mp/lună.

Tarifele actuale sunt de 2,5 euro/mp/lună, şi acestea fiind reduse la jumătate faţă de cele iniţiale. Platformele exterioare vor fi închiriate cu 3-9 euro/mp/zi, în funcţie de suprafaţă, iar showroom-ul, cu 50 euro/zi. Pe ordinea de zi a CJ se va afla şi aprobarea valorii estimate a acordului cadru privind lucrările de întreţinere pe timp de vară a drumurilor judeţene în perioada 2017-2018. În acest interval, CJ ar urma să investească în repararea drumurilor câte 30,19 milioane de lei, dacă vor fi indentificate şi sursele de finanţare necesare. Plenul CJ se va întruni azi în formulă incompletă, după decesul liderului consilierilor judeţeni PNL, Daniel Minciună, săptămâna trecută.

Conform legii, mandatul unui consilier judeţean încetează de drept în cazul decesului, dar liberalii au solicitat ca desemnarea unui înlocuitor pentru Minciună să fie discutată la şedinţa ordinară de luna viitoare. Următorul pe lista de candidaţi ai PNL la alegerile locale din vara anului trecut este Marius Minea. Nu va fi discutată încă nici alegerea unui nou vicepreşedinte al CJ, după ce Victorel Lupu a fost ales senator pe listele PSD, în decembrie anul trecut. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.