Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Repartizarea dascălilor care au luat peste 7 la titularizare, astăzi și mâine

GALERIE
titularizare
  • titularizare
- +

Cadrele didactice care au susţinut titularizarea vor fi repartizate astăzi şi mâine, pe 4 şi 5 august, în cadrul unor şedinţe publice care vor avea loc în Sala de festivităţi a Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă“ din Iaşi.

La nivelul judeţului, conform documentelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, sunt 161 de posturi titularizabile, dintre care 43 pentru învăţători, 41 pentru educatori, 11 pentru educaţie fizică, 8 pentru muzică instrumentală, 7 pentru engleză, 5 pentru instuire practică (mecanică), câte 4 pentru instruire practică (alimentaţie publică şi turism), profesor în centre şi cabinete de instruire psihopedagogică şi pentru dans popular, iar câte 3 la corepetiţie, informatică, instruire practică (estetica şi igiena corpului omenesc). De asemenea, sunt câte două posturi pentru fizică şi dans clasic. Câte un post este disponibil pentru disciplline precum chimie, arhitectură, gimnastică ritmică, pictură, şah, teatru, studii europene, franceză, limba rromani, mecanică sau religie ortodoxă.

Tot în aceste zile vor fi repartizate cadrele didactice angajate pe durată de viabilitate a postului care au participat la concursul naţional (42 de posturi), dar şi repartizarea cadrelor didactice titulare, fiind 9 astfel de cazuri la nivelul judeţului.

Practic, având în vedere numărul de candidaţi care au obţinut peste 7 la concursul de titularizare din acest an (aproximativ 700), în acest moment sunt peste 3 candidaţi pe un loc de profesor titular. Trebuie menţionat însă că numărul de candidaţi pe un loc variază în funcţie de materia la care au susţinut examenul, dar şi numărul de posturi.

Cum se face repartizarea

În ceea ce priveşte modul în care se distribuie locurile, cadrele didactice vor fi repartizate în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare obţinute la concurs, în limita numărului de posturi didactice, catedre vacante sau rezervate din lista afişată pentru concurs. Astfel, conform metodologiei, în cadrul şedinţelor de repartizare, opţiunea fiecărui candidat se exprimă în scris, conform cererii tip şi se consemnează în procesul verbal al şedinţei, cu certificare prin semnătura solicitantului sau împuternicitului. În cazul în care candidatul nu este prezent personal sau printr-un împuternicit, cererea acestuia nu se soluţionează.

Ordinea de participare la şedinţe şi implicit posibilitatea de a alege are în vedere dacă cadrele didactice sunt angajate cu contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului şi au obţinut minimum 7 la titularizare, apoi candidaţii care au obţinut nota minimum 7 la concursul naţional.

Pe 5 august vor fi repartizaţi candidaţii titulari şi cadrele didactice debutante, cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate prin transfer sau detaşare, cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului rămase cu norma didactică de predare incompletă sau cei aflaţi pe posturi didactice complete indiferent de viabilitatea acestora, la nivelul judeţului, a candidaţilor care au susţinut proba scrisă în judeţ şi a candidaţilor care au optat pentru repartizare în judeţ, care au statut de cadre didactice titulare şi a cadrelor didactice debutante care au promovat examenul naţional.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri