
Miercuri, 11 iunie, are loc a doua probă la examenul de Bacalaureat din acest an. Astăzi absolvenții vor susține proba la matematică sau la istorie. „Ziarul de Iași” vă ține la curent cu subiectele care au picat astăzi. Imediat ce va intra în posesia lor le va publica pe site.
În cazul probei la Matematică, elevii au avut subiecte diferite în funcție de profil și specializare. Astfel, au fost trei variante de subiecte, pentru filiera teoretică – profilul real – specializarea matematică-informatică, filiera teoretică – specializarea științe ale naturii și filiera tehnologică.
Subiectul la Matematică are trei părți, în total fiind 18 cerințe. La subiectul I, elevii au avut exerciții de algebră și analiză matematică, bazate pe programa clasei a XII-a. La subiectul al II-lea, au avut probleme de geometrie și calcul vectorial, trigonometrie, în timp ce subiectul al III-lea include probleme aplicative, inclusiv calcul matricial (pentru profilul tehnologic și pedagogic), sisteme liniare sau alte subiecte specifice profilului.
Urmăriți canalul „Ziarul de Iași” pe WhatsApp. Cele mai importante știri ale zilei sunt disponibile aici
La Istorie au dat examen elevii de la filiera teoretică – profil uman, filiera vocaţională – profil artistic, profil sportiv, profil pedagogic (specializările bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor pentru activităţi extraşcolare, pedagog şcolar, educator-puericultor) și profil teologic.
La subiectul I, elevii au avut mai multe cerințe pe baza a două texte suport. La subiectul al II-lea, aceștia au avut alt fragment și șase exerciții pe baza acestuia. La ultimul subiect, candidații au avut de elaborat, în aproximativ două pagini, un eseu.
Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare va publica subiectele şi baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă, zilnic, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.
În zilele în care se desfăşoară probele scrise, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi privind organizarea/desfăşurarea examenului.
Evaluarea lucrărilor scrise din cadrul Bacaluareatului se realizează prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.
Afişarea primelor rezultate este programată în 20 iunie.
Comunicarea rezultatelor se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor. Aceste coduri sunt distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă pe care o susţin.
Citește și:
- Bacalaureat 2025 – Subiecte Istorie: Eseu de două pagini despre constituirea și evoluția statului român în a doua jumătate a secolului al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea, la subiectul al III-lea
- Bacalaureat 2025 – Subiecte Matematică, specializarea Mate-Info
- Bacalaureat 2025, proba la Română: Subiecte ușoare și previzibile, spun profesorii și elevii din Iași
Publicitate și alte recomandări video