anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 08.08.2020

Bacalaureatul la țară: în două treimi din liceele din judeţ nu s-a înscris nici un elev la examen

GALERIE
Liceul Tehnologic Belcesti (1)
  • Liceul Tehnologic Belcesti (1)
- +

Asta s-a întâmplat în 13 unităţi, proba de bacalaureat fiind susţinută doar de elevi din alte 6 unităţi. În unele cazuri a fost chiar un procent de promovare bun. Iată listele!

 

„Ziarul de Iaşi” a prezentat în ediţiile trecute situaţia îngrijorătoare a învăţământului rural după Evaluarea Naţională. Puţinii elevi din rural care ajung să continue cu liceul sau şcolile profesionale şi rămân şi după cele 10 clase obligatorii sfârşesc însă fără să susţină bacalaureatul, iar o parte dintre aceştia nu îşi susţin nici măcar atestatele profesionale. Astfel, în 13 unităţi cu liceu / şcoală profesională din judeţ niciun candidat nu s-a înscris pentru a susţine bacalaureatul, la nivelul întregului judeţ fiind doar 6 licee din mediul rural unde a fost susţinută proba, în unele cazuri chiar cu rezultate bune şi foarte bune.

Lista neagră

În ceea ce priveşte şcolile profesionale fără niciun candidat la bacalaureat, acestea sunt Şcoala Profesională Tătăruşi, Şcoala Profesională Stolniceni-Prăjescu, Şcoala Profesională Mogoşeşti, Şcoala Profesională Lungani, Şcoala Profesională Lespezi, Şcoala Profesională Focuri, Şcoala Profesională „Ionel Teodoreanu” Victoria, Şcoala Profesională „Nicolae Bălăuţă” Şcheia, Şcoala Profesională „Ştefan cel Mare” Cotnari, Şcoala Profesională de Industrie Alimentară Ţibana, Şcoala Profesională Cozmeşti, Şcoala Profesională Fântânele şi Liceul Tehnologic Holboca.

Cele şase licee din rural unde s-a susţinut bacalaureatul sunt:

* Liceul Tehnologic „Petre P. Carp" Ţibăneşti, unde cea mai mare medie a fost 7.73, iar 8 candidaţi au reuşiţi cu medie peste 6, 15 au fost respinşi, fiind 23 în total.

* La Liceul Tehnologic „Victor Mihăilescu Craiu" Belceşti cea mai mare medie a fost 9,48, fiind înregistrate 9 medii de 9 sau peste 9. De asemenea, 43 de candidaţi au promovat bacalaureatul cu medie peste 6 şi doar 9 candidaţi au fost picaţi. Trei dintre cei 55 de candidaţi înscrişi nu s-au prezentat.

* La Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogalniceanu" Miroslava, cea mai mare medie la bacalaureat a fost 8,83. De asemenea, au fost înregistrate 13 medii peste 6, deci candidaţi care au promovat, iar 29 de candidaţi nu au reuşit să obţină medie de promovare. De asemenea, 8 candidaţi înscrişi nu s-au prezentat, iar un candidat a fost eliminat. În total, la bacalaureat au fost înscrişi 51 de candidaţi.

* La Liceul Tehnologic Vlădeni, cea mai mare medie a fost 9,25, fiind singura peste 9. Din totalul de 32 de candidaţi înscrişi, 14 candidaţi au reuşit să obţină medii peste 6, un candidat a fost respins cu medie sub 6, dar cu note peste 5, iar 12 candidaţi nu au promovat. De asemenea, 5 candidaţi din totalul de 32 înscrişi nu s-au mai prezentat.

* La Liceul Teoretic „Bogdan Vodă" Hălăuceşti, cea mai mare medie a fost 9,8, fiind înregistrate în total 6 medii peste 9. Din totalul de 46 de candidaţi, 32 dintre aceştia au promovat bacalaureatul. De asemenea, 5 candidaţi au fost înregistraţi ca „respins” cu medii sub 6, dar cu note peste 5 la fiecare materie, iar 9 candidaţi nu fost „picaţi”.

* La Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti" Răducăneni, cea mai mare medie înregistrată este 9,48. De asemenea, 10 candidaţi au obţinut medii de 9 sau peste 9, în total 55 de candidaţi promovând bacalaureatul. Doi candidaţi au „picat” cu note peste 5, dar media finală sub 6, iar 19 candidaţi nu au reuşit să obţină 5 la toate materiile, deci au picat. Din totalul de 81 de candidaţi înscrişi, 5 dintre aceştia nu s-au prezentat. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un sezon de ducă-se pe pustii

Nicolae GRECU

Un sezon de ducă-se pe pustii

Bine că ne-a mers: bine că a câştigat CFR campionatul după un meci tranşat fără comentarii, bine că a promovat cine trebuie, bine că lobby-ul, uneori deşănţat, pentru salvarea lui Dinamo, a dus la soluţia solomonică destinată a linişti pe toată lumea. Şi bine că a scăpat şi Iaşul de coşmar.

Filmuletul zilei

opinii

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Eugen MUNTEANU

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Se argumentează în continuare necesitatea de a face distincţie între declararea de către Sfântul Sinod a Sfântului Andrei drept patron al României şi realitatea istorică a faptului că „cel dintâi chemat” dintre apostolii lui Iisus Hristos a predicat în Scythia (Dobrogea actuală), cu mai multe secole înainte ca poporul român să se fi format ca atare.

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

pr. Constantin STURZU

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

În această a doua parte a articolului vom sonda alte câteva elemente ale filmului ce au corespondent în viaţa duhovnicească. Convoiul de nave care pleacă din Statele Unite spre Marea Britanie trece prin trei zone. 

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

pulspulspuls

Hopaa: cine-i musiu?

Hopaa: cine-i musiu?

Pe personagiul din prim plan, din ce am văzut, au avut grijă colegii noştri să vi-l prezinte: figurează în dosarul imobiliarilor de la DIICOT ca omul ce făcea legătura dintre imobiliari şi cei cu ştampila din premărie. 

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.