Băcăuanul şef la Poştă: 1.800 euro pe lună, plus cazare şi transport
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Băcăuanul şef la Poştă: 1.800 euro pe lună, plus cazare şi transport

GALERIE
Sorin Sova
  • Sorin Sova
- +

Sorin Şova a început de ieri activitatea la Iaşi u liderii PSD Bacău îşi îndestulează astfel clientela politică cu posturi de şefi din Iaşi? Şova fiind consilier judeţean independent la Bacău, este foarte posibil ca postul de la Iaşi să îl fi primit în urma unor negocieri care să ducă la o majoritate calificată în CJ Bacău pentru PSD-ALDE.

Noul director al Regionalei de Poştă, băcăuanul Sorin Şova, se numără printre şefii de instituţii din Iaşi cel mai bine plătiţi. Conform unor surse, salariul net al acestuia va ajunge la circa 1.800 euro/lună, la care se adaugă cheltuieli de cazare şi transport. În funcţie de clasa de salarizare la care va fi inclus, venitul poate creşte. În ultima declaraţie de avere, din 2018, Şova a declarat venituri de 35.000 lei pentru tot anul 2017 (respectiv circa 7.500 euro, în jur de 600 euro/lună), bani încasaţi de la Poştă. Anul trecut, conform unor surse bine informate, Şova s-ar fi angajat temporar la Compania Naţională a Poştei Române tocmai pentru a putea, ulterior, să fie inclus într-o clasă de salarizare superioară. Faţă de veniturile din 2017, în următorul an începând din martie 2019, noul director al sucursalei regionale va încasa, cel mai probabil, o sumă totală de circa trei ori mai mare. Ca director general de surcursală, Şova va fi inclus la un salariu brut cuprins între 11.750 lei şi 14.269 lei, la care se adaugă o indemnizaţie de conducere de 3.000 lei, rezultând, astfel, venitul brut.

Sorin Şova a început ieri activitatea la sucursală

Numirea lui Şova în funcţie a stârnit controverse în condiţiile în care la şefia tuturor sucursalelor regionale din ţară, recent înfiinţate, au fost numiţi directori apropiaţi în special de PSD. Şova este neafiliat politic, iar în trecut a fost membru PDL. În 2016, a candidat independent pentru un mandat de consilier judeţean şi a adunat peste 16.000 de voturi, suficiente pentru a face parte din deliberativul de la Bacău. Pe un forum al sindicaliştilor din Poştă, mai multe voci susţin că noii directori ai sucursalelor regionale au fost numiţi cu sprijin politic. De exemplu, la Craiova, noul director a fost instalat în prezenţa mai multor lideri ai PSD, printre care s-a numărat şi fostul ministru Olguţa Vasilescu. În context, de remarcat că, la Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, PSD şi ALDE nu deţin majoritatea de două treimi necesară pentru aprobarea hotărârilor ce ţin de administrarea patrimoniului public şi privat. Acest lucru a dus la speculaţii în mediul politic potrivit cărora numirea în funcţie a lui Şova la Regionala de Poştă Iaşi ar avea legătură inclusiv cu intenţia PSD-ALDE de a putea aproba în judeţul Bacău hotărâri de patrimoniu.

Precizăm că nu doar votul lui Şova ar putea asigura majoritatea, ci PSD-ALDE trebuie să beneficieze de sprijin şi din partea altor formaţiuni. Calitatea de consilier judeţean la Bacău nu este, conform juriştilor consultaţi ieri de „Ziarul de Iaşi“, incompatibilă cu cea de director regional al Poştei. În schimb, poate interveni o situaţie de conflict de interese dacă, în calitatea de consilier judeţean, Sorin Şova va aproba vreo hotărâre ce va implica o relaţie contractuală cu Poşta. Amintim că Regionala de la Iaşi are în subordine toate oficiile judeţene din zona de nord-est a ţării, inclusiv Bacăul. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.