anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

Băiatul cu freza linsă de vacă pregăteşte un tun cu şantajiştii?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Vă povesteam noi zilele trecute cum mister Şerbet, managerul cu parul lins de vacă de la şpitalul de veseli de pe şuşaua spre Vaslui pe mâna dreaptă, ar fi tot mai presat de amicul lui întru şantaje, Ghihocel cel burdihănel, să dea odată lovitura aia pe care o plănuiesc de mult timp, că vremea trece şi cine ştie ce se mai schimbă. 

Ei bine, stimaţi telespectatori, cică presiunile au devenit aşa de mari încât Şerbet ar fi început primele demersuri pentru lovitură. Şi, din câte ne spune amicul Archibald Tănase, un bun cunoscător al intenţiilor ilegale din târg, cică totul ar avea unele legături cu intenţiile anunţate deja discret de către Şerbet de a face nu se ştie ce mari investiţii absolut necesare spitalului. Desigur că lumea se întreabă cât de înţelept la bibilică este cineva care, rupt fiind în fund, după ce toţI banii instituţiei s-au dus în trecut pe achiziţii aiuristice, să mai vorbească din nou despre investiţii.

O singură chestiune mai rămâne în discuţiune: va mai fi manager acolo băieţică ăsta lins de vacă şi după concurs? Căci, din ce auzim pe canalele speciale, lucrurile nu stau deloc aşa linse de vacă precum freza. Cică s-a dat deja ordin pe unitate că se caută un personagiu cu prestanţă profesională ca să ocupe funcţia, şI nu un neica nimeni, a cărui singură relaţie cu domeniul medical este aceea că în tinereţe a fost coleg şI amic de caramele cu fostul ministru al sănătăţurilor.

De ce a plecat Guru Lui spre zări mai verzi cu ochi albaştri

Plecarea profului Guru Lui de la useriştii ieşeni pentru a se alătura neclarilor numiţi verzi cu ochi albaştri cică ar avea o legătură mai amplă cu ce se întâmplă prin filială în ultimele luni. Iar contextul principal este acela că, zice-se, odată cu sosirea lui Marius Bodea aici, singurii care îl susţin pe acesta în filială sunt oamenii lui Cozet, toţi ceilalţi delimitându-se sau chiar retrăgându-se în spatele sălii, fiecare cu nemulţumirea şi frustrarea lui.

Iar unii, precum Guru Lui, despre care unii zic că s-a supărat pentru că nu a fost cooptat în echipa de viitori conţilieri locali, pentru că a venit ex-liberalul cu alţii mai activi, iaca: şi-au luat jucăriile şi au plecat. O fi de bine, o fi de rău? Asta, ca la orice repriză de curăţenie, se va vedea la alegeri. Deocamdată e de urmărit, cu seminţele la-ndemână. Vorbim, deci, maine!

PS: Scurt pe doi, la final, pentru că nu mai avem spaţiu, despre ce se mai întâmplă la Bucale: gurile rele zic că Firea ar putea fi abandonată în şanţ de Ciolacu, ca să meargă pe mâna lui Ponta. Hopaa!?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liviu Dragnea să ne ierţi

Liviu Dragnea să ne ierţi

Dosarele deschise cu greu de procurori împotriva suspecţilor de abuz şi alte infracţiuni se tot înfundă. Unele se închid, mai nimeni nu e vinovat de nimic. După fumul gros de la gazele jandarmilor din 10 august, peste evenimentele din piaţă se aşază ceaţa unei justiţii inerte. Ceaţa persistă şi azi, dar azi ştim deja multe şi lucrurile deja nu mai par ceea ce păreau pe-atunci.

opinii

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

Tehnologie şi muzică (2)

Neculai SEGHEDIN

Tehnologie şi muzică (2)

Chitarele electrice au pătruns în România în anii '50-'60, odată cu muzica rock-and-roll, devenită, apoi, muzica rock. Bineînţeles că limitările ideologice ale vremii nu permiteau o dezvoltare pe scară largă a culturii rock, un curent muzical care era o expresie a libertăţii de exprimare şi care utiliza mijloace de expresie artistică nemaivăzute până atunci. Însă, cu toate barierele de comunicare cu vestul, tinerii din România, în special studenţii, erau la curent, atât cât se putea, cu noile orientări muzicale occidentale. Pe lângă aceste constrângeri, mai apărea o problemă, aceea a instrumentelor muzicale, care presupuneau o tehnologie nouă, aveau costuri ridicate, se procurau greu şi nu se fabricau în ţară.

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

pulspulspuls

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că, graţie unei vigilenţe sporite a unui amic de la presa concurentă din târg, am intrat şi noi în posesia unei fotografii document. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.