Băiatul muşcat de câini la Botoşani, în stare critică la un spital din Iaşi – UPDATE

duminică, 19 februarie 2023, 13:54
2 MIN
 Băiatul muşcat de câini la Botoşani, în stare critică la un spital din Iaşi – UPDATE

Un copil de zece ani a fost transportat la spita, duminică, după ce a fost atacat de trei căini, pe o stradă din municipiul Botoşani. El a fost găsit pe marginea drumului, rănit.

”La data de 19 februarie 2023, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani au fost sesizaţi, prin apel 112 cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoşani, pe marginea părţii carosabile a fost găsit un minor care prezenta mai multe răni la nivelul corpului. Din verificările efectuate până în acest moment, a reieşit faptul că minorul, de 10 ani, în  timp ce se deplasa pe strada Săvenilor, ar fi fost atacat de 3 câini, care i-au creat mai multe leziuni, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a transmis Poliţia Judeţeană Botoşani.

Totodată, a fost identificat proprietarul unuia dintre câini, fiind vorba despre un bărbat de 44 de ani, din municipiul Botoşani.

Potrivit sursei citate, a fost constituită echipă operativă care face cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul, fiind înregistrat dosar penal pentru neluarea măsurilor legale pentru prevenirea atacului canin. 

UPDATE: Copilul a fost adus la spitalul "Sf. Maria" din Iași. Managerul Spitalului de Copii , Alina Belu, a declarat că victima se află în stare gravă, cu plăgi „importante” la cap și pe corp și va fi internat la ATI pentru stabilizarea hemodinamică. În prezent, copilul este intubat și ventilat mecanic și se află în „stare critică”.

Acesta „va fi transferat către secția de anestezie terapie intensivă pentru acțiune multidisciplinară care va avea ca prioritate salvarea vieții pacientului”, a spus Alina Belu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii