anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Balada negocierilor între partide. „Ziua ei vorbeau,/ Noaptea se certau“

GALERIE
vila lac
 • vila lac
- +

Balada negocierilor între partide:

Aho, aho, măăăi,/ Fete şi flăcăi!/ Doar o clipă staţi/ Fără să mânaţi/ Şi ne ascultaţi./ N-avem pluguşor,/ De tras pe ogor,/ Ci doar o baladă,/ De tras prin zăpadă:/ Pe-un picior de plai,/ Pe-o gură de rai,/ Iată, vin în cale,/ Se cobor la vale,/ Să stea la taclale/ Neoficiale,/ Cu măşti de COVID,/ Trei şefi de partid,/ La sfârşit de an:/ Unu-i ungurean,/ Unul, Barna Dan/ Şi altu-i Orban./ Ei s-au adunat/ Ca să ţină sfat,/ Să se înţeleagă,/ Premier s-aleagă,/ Funcţii să împartă.../ S-a lăsat cu ceartă!
 
Şeful cel Orban,/ Care-i mai viclean,/ Cu voturi mai multe,/ Cerea să-l asculte/ Şeful Barna Dan,/ Care-i userist/ Şi mai progresist,/ Că n-are primari/ Şi parlamentari/ Tot la fel de mulţi,/ Deşi zic că-s culţi./ Celui ungurean,/ Mare pehlivan/ De trei zile-ncoace/ Gura nu-i mai tace,/ Natura îi place:/ Brazi şi păltinaşi,/ Din pădure raşi/ Şi păduri de fag,/ Tăiate cu drag./ Ziua ei vorbeau,/ Noaptea se certau;/ Ca să se împace,/ Au dat-o la pace.
 
Şeful cel Orban/ Şi cu Barna Dan,/ Au avut succes/ Şi s-au înţeles./ Primul, mai cu chef,/ Acum este şef/ Peste deputaţi,/ Oameni respectaţi./ Barna e boier,/ Vicepremier./ Şefă la Senat/ O doamnă-au băgat;/ N-are brâu de lână/ Şi nu e bătrână,/ Ci economistă,/ Profesionistă,/ C-a fost într-un an/ Şi cu Dacian./ Mândru premier,/ Cu mână de fier,/ Domnul Câţu e,/ De la PNL;/ Cariera lui,/ Pana corbului!/ A fost la Finanţe/ Şi ne dă speranţe./ Afară e ger,/ Avem premier!/ Leru-i ler!
 
A urat, ca şi mai an,
Tot numitul Cip Ieşan!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.