Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.12.2023

Banca Angliei a mărit joi dobânda de referinţă sub aşteptări, cu 0,5 puncte procentuale, la 2,25%

GALERIE
Banca_Angliei
  • Banca_Angliei
- +

Banca Angliei a votat joi pentru creşterea a dobânzii de referinţă cu 0,5 puncte procentuale, la 2,25%, sub aşteptările pieţei, privind o majorare de 0,75 puncte procentuale, transmite CNBC.

Inflaţia din Regatul Unit a scăzut uşor în august, dar la nivelul de 9,9% în termeni anuali a rămas cu mult peste ţinta de 2% a băncii. Energia şi alimentele au înregistrat cele mai mari creşteri de preţuri, dar inflaţia de bază, care exclude aceste componente, este încă la 6,3% pe o bază anuală.

BOE anticipează că inflaţia va atinge un vârf de puţin sub 11% în octombrie, în scădere faţă de previziunile anterioare de 13%. Creşterea mai mică decât erau aşteptările a survenit în timp ce banca a declarat că crede că economia Marii Britanii se află deja într-o recesiune, estimând că PIB-ul se va contracta cu 0,1% în trimestrul al treilea, în scădere faţă de previziunile anterioare pentru o creştere de 0,4%.

În trimestrul al doilea, economia a scăzut cu 0,1%. Numeroşi analişti, împreună cu asociaţia de afaceri Camerele de Comerţ britanice, au declarat anterior că se aşteaptă ca Marea Britanie să intre într-o recesiune înainte de sfârşitul anului.

Pe lângă şocurile preţurilor energiei, economia se confruntă cu blocaje comerciale din cauza Covid-19 şi Brexit, scăderea încrederii consumatorilor şi declinul vânzărilor cu amănuntul.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Un caz şcoală despre cât preţ pune primarul Mihai Chirica pe interesul Iaşului şi al ieşenilor şi cât contează pentru el sintagma Iaşul – Capitala Culturală a României, de care, de altfel, abuzează în discursuri publice până la saţietate. E vorba de cazul Baia Turcească.

opinii

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Alexandru CĂLINESCU

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Fapt este că tânărul Pleșu se mișca dezinvolt nu numai în zona artelor plastice. dar și în teritoriul literaturii sau în acela al filosofiei. Teoretiza reușind să evite ariditatea conceptuală, era erudit fără pedanterie, scria de pe atunci admirabil, în egală măsură nuanțat și precis. Sunt pagini pe care, dacă îmi este permis să fac o supoziție, cred că le-ar semna și astăzi.

Jurnalul lui Asachi (7)

Neculai SEGHEDIN

Jurnalul lui Asachi (7)

Puțină lume poate reproduce un vers din Asachi, sau un titlu din opera acestuia. Puțini dintre noi știm ce a făcut, de fapt, Asachi în cultura română. Cu toate acestea, Asachi are o mare valoare simbolică, este un bun național, un blazon al culturii noastre, fiind, pur și simplu, …Asachi!

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

pr. Constantin STURZU

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

Următoarea „mişcare”, cea de a treia, este cea mai delicată şi necesită multă îndrăzneală. Vedem că Hristos nu-l cruţă deloc pe acel tânăr evlavios şi râvnitor, ci îi pune în faţă o alegere mai mult decât incomodă: aceea de a-şi vinde averea, de a împărţi totul săracilor şi de a urma cu totul Fiului lui Dumnezeu. 

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri