anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Banca Transilvania estimează că achiziţia Idea Bank va fi finalizată la finalul lunii octombrie

GALERIE
Banca Transilvania
 • Banca Transilvania
- +

Banca Transilvania estimează că finalizarea tranzacţiei pentru achiziţia Idea Bank va avea loc la finalul lunii octombrie, iar după finalizarea tranzacţiei, Idea Bank va deveni parte din Grupului Financiar BT.

"Banca Transilvania a primit aprobările necesare din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank SA, precum şi a participaţiilor în capitalul social al societăţilor din Grupul Idea Bank din Romania, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare SRL. Astfel, în perioada următoare vor fi iniţiate procedurile specifice finalizării tranzacţiei cu Getin Holding Group. Banca Transilvania estimează că finalizarea tranzacţiei pentru achiziţia Idea Bank va avea loc la finalul lunii octombrie 2021. După finalizarea tranzacţiei, BT va deveni acţionar cu drepturi depline, iar Idea Bank va deveni parte din Grupului Financiar BT", arată un anunţ al băncii transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Consiliul Concurenţei a anunţat săptămâna trecută că a autorizat tranzacţia prin care Banca Transilvania intenţionează să preia Idea Bank şi, indirect, Idea Investment, Idea Leasing IFN şi Idea Broker de Asigurare.

Idea Bank, Idea Investment, Idea Leasing IFN şi Idea Broker de Asigurare fac parte din Grupul Idea în România. Idea Bank oferă servicii financiar-bancare, Idea Investment oferă servicii de consultanţă financiară pentru companiile din grupul Idea, în timp ce Idea Leasing IFN furnizează servicii de leasing financiar şi credite destinate persoanelor juridice, iar Idea Broker de Asigurare intermediază produse de asigurare.

Profitul net al Grupului Banca Transilvania a crecut cu peste 47% în primul semestru, la 1,015 miliarde lei, de la 690,06 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În acelaşi timp, veniturile operaţionale ale grupului financiar s-au majorat cu 15%, la 2,41 miliarde lei.

De asemenea, la nivel individual, Banca Transilvania a raportat un profit net de 901,03 milioane lei, mai mare cu peste 48% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, de 607,4 milioane lei. Veniturile operaţionale ale băncii au crescut cu aproape 17%, la 2,169 miliarde lei.

Numărul angajaţilor grupului la 30 iunie 2021 era de 10.066 angajaţi (31 decembrie 2020: 10.009 angajaţi). Numărul angajaţilor băncii la 30 iunie 2021 era de 8.429 angajaţi (31 decembrie 2020: 8.359 angajaţi).

Banca are aproximativ 3,14 milioane de clienţi retail, aproape 360.000 de clienţi IMM & Micro şi aproximativ 11.000 de clienţi corporate.

Banca Transilvania are 4,5 milioane de carduri în portofoliu din care peste 550.000 carduri de credit. De aemenea, reţeaua include 1.762 ATM-uri, din care 557 sunt multifuncţionale, Banca are aproximativ 500 de terminale BT Express, 78.159 POS-uri instalate.

Banca Transilvania are o capitalizare de 16,59 miliarde lei.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.