Banda unică de circulație pentru transportul public, extinsă până la rond CUG
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 03.12.2021

Banda unică de circulație pentru transportul public, extinsă până la rond CUG

GALERIE
Macheta Banda unica Nicolina - Selgros - capat CUG
  • Macheta Banda unica Nicolina - Selgros - capat CUG
- +

Poliția Rutieră a avizat propunerea Comisiei de Circulație a Municipiului Iași privind prelungirea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun până la rondul de tramvai de la capătul zonei CUG. Concret, măsura va fi aplicată pe șoseaua Nicolina, pe segmentul cuprins între intersecția bulevardul Poitiers - șoseaua Nicolina - aleea Tudor Neculai și capăt CUG (rond tramvai). Culoarul unic nou înființat va fi destinat mijloacelor de transport în comun (autobuze și tramvaie).

Banda unică pe șoseaua Nicolina a fost creată etapizat, mai întâi din Podu Roș până la intersecția cu strada Sălciilor (de la sfârșitul lunii iulie), apoi până la Selgros (de la începutul lunii octombrie), iar efectul a fost cel urmărit: reducerea considerabilă a timpului consumat de călători în tramvaie și autobuze, în special la orele de vârf.

La intrarea pe culoarul unic va fi aplicată semnalizarea rutieră verticală corespunzătoare, mai exact indicatoarele BANDĂ REZERVATĂ CIRCULAȚIEI AUTOVEHICULELOR DE TRANSPORT PUBLIC DE PERSOANE și DRUM OBLIGATORIU PENTRU CATEGORIA DE VEHICULE. Totodată, vor fi înlocuite indicatorul OCOLIRE cu OCOLIRE LA PEROANELE DE ÎMBARCARE A CĂLĂTORILOR și BALIZĂ BIDIRECŢIONALĂ cu BALIZĂ DIRECŢIONALĂ CARE INDICĂ OCOLIREA OBSTACOLULUI PRIN DREAPTA.

Pe prima bandă de circulație a ambelor sensuri de pe întreg tronsonul de drum menționat vor fi montate indicatoare rutiere OPRIREA INTERZISĂ. Totodată, aceasta va fi eliberată de autovehiculele staționate.

La intrarea pe culoarul unic va fi aplicat marcaj rutier corespunzător, adică inscripțiile BUS (pentru autobuze) și TRAM (pentru tramvaie). Marcajul rutier transversal de interzicere adaptat cerințelor va fi aplicat atât la intrarea pe culoar, cât și pe traseul tronsonului în baterii succesive.

Traseul unic va fi separat fizic de a doua bandă de circulație a ambelor sensuri de mers prin montarea unor elemente auxiliare de semnalizare rutieră, anume popici. Lângă elementele de separare a culoarului unic, spre a doua bandă de circulație a ambelor sensuri de mers, se va aplica marcaj rutier de tip E (LINIE CONTINUĂ SIMPLĂ).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Dan CONSTANTIN

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Şi totuşi nimeni nu a plătit! A rămas în urmă un munte de datorii, mare parte în dreptul statului, ceea ce ne face să credem că până la urmă această obligaţie va fi pusă în spinarea tuturor cetăţenilor, deci pierderea va fi socializată.

Filmuletul zilei

opinii

Vodă Koba cel cumplit

Alexandru CĂLINESCU

Vodă Koba cel cumplit

Dacă naziştii de frunte au fost judecaţi şi condamnaţi, dacă şi astăzi un fost paznic de lagăr ajunge, la 90 de ani, în faţa tribunalului, nici un lider sovietic şi nici un călău kaghebist n-a fost în situaţia de a răspunde pentru faptele lui. Iată de ce, în lipsa unui proces al comunismului, o carte precum cea a lui Martin Amis este salutară.

Politehnica lui Kogălniceanu

Neculai SEGHEDIN

Politehnica lui Kogălniceanu

Cine a citit jurnalul american al lui Grigore T. Popa (volum editat de dr. Richard Constantinescu), poate întâlni, spre sfârşitul cărţii, coperta numărului 3 din anul 1936 al Însemnărilor ieşene, unde marele profesor anatomist era coleg de redacţie cu Mihail Sadoveanu şi George Topîrceanu. Pe acea copertă se poate vedea şi cuprinsul numărului cu pricina, în care este menţionat şi articolul O Politehnică la Iaşi, în 1850 de Ioan Andriescu-Cale. 

Ultima dorinţă a unui general

dr. Eugen TÂRCOVEANU

Ultima dorinţă a unui general

Unchiul Nelu, pe numele său Ion Gavriloiu, s-a născut la 8 octombrie 1921, în satul Trestieni, comuna Pârscov (unde s-a născut şi Vasile Voiculescu pe care l-a cunoscut), din judeţul Buzău. A fost fiul Anei şi al lui Constantin Gavriloiu, preot înzestrat cu mare har duhovnicesc, cu dragoste de oameni şi de adevăr.

pulspulspuls

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Acuma, că a trecut ziua naţională, adică 24 de ore în care, trebuie să recunoaştem, tot românul trebuie să adopte poziţia sfinxului, ei bine, acuma, că a trecut, putem să relaxăm muşchii faciali şi să medităm puţin la problemele importante ale urbei noastre. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.