Bani cu nemiluita la drumuri, cu ţârâita în rest. Pe unde va fi asfalt ca-n palmă?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Bani cu nemiluita la drumuri, cu ţârâita în rest. Pe unde va fi asfalt ca-n palmă?

GALERIE
sedinta cj iasi online
  • sedinta cj iasi online
- +

Aleşii judeţului vor aloca la şedinţa de plen de mâine 55 de milioane de lei pentru ultimele segmente de drum propuse în vechiul Masterplan. Pe ordinea de zi se află şi propunerea alocării a aproape 80 de milioane de lei pentru acordul-cadru de lucrări de întreţinere a drumurilor din judeţ pentru următorii doi ani.

DJ 244D este unul dintre ultimele drumuri din Masterplan rămase de făcut. Aşa cum am relatat, pentru refacerea lui pe o lungime de 11,2 km, între limita judeţului Vaslui (spre Huşi) - Dolheşti - Ciorteşti - Coropceni (intersecţie DN 24), au fost depuse opt oferte.

În aceeaşi categorie mai sunt Plugari-Borosoaia (7 km pe DJ 281B), segment aflat de asemenea în licitaţie, şi Coarnele Caprei - Arama (1,8 km, tot pe DJ 281B). Al treilea segment restant este cel dintre limita judeţului Neamţ şi DN 28 prin Răchiteni, respectiv 5,85 km din DJ 201C.

În şedinţa de plen programată pentru mâine, consilierii judeţeni vor avea pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind finanţarea lucrărilor pe acest sector, respectiv aprobarea unui credit de angajament în valoare de 15,55 milioane de lei.

De asemenea, pe DJ 249 mai sunt de refăcut 3,15 km, între localităţile Hermeziu şi Vladomira, de-a lungul Prutului. Şi pentru această porţiune de drum există un proiect asupra căruia aleşii judeţului urmează să se pronunţe. Suma propusă este de 10,43 milioane de lei.

În fine, o bună parte din DJ 282B, cel mai complicat segment dintre toate, în lungime de aproape 13 km, de la intersecţia cu DN 24C, prin Bivolari-Traian-Spineni, până la intersecţia cu DJ 282F, urmează să primească finanţare pentru perioada 2021-2022. În acest caz, suma propusă este de 29,16 milioane de lei.

Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor va primi, de asemenea, 370 de mii de lei pentru achiziţionarea serviciilor de măsurare a traficului pe şoselele din judeţ. Totodată, DJADP va primi şi 1,63 de milioane de lei pentru serviciile de deszăpezire prestate în decembrie.

Cea mai mare alocare de fonduri, propusă tot în şedinţa de mâine, se referă la acordul-cadru pentru lucrările de întreţinere pe drumurile judeţene în acest an şi în 2022: 79,8 milioane de lei. Bani vor primi şi alţi executanţi de drumuri, cum sunt cei care lucrează la Axa Iaşi-Suceava: 2,13 milioane de lei.

Nu doar cei de la drumuri, dar şi alte proiecte aflat în execuţie vor primi tranşe pentru lucrările efectuate - de exemplu, Spitalul de Copii (3 milioane de lei), respectiv amenajarea fostei Chesturi, 582 mii lei.

Pe de altă parte, personalul de la Spitalul mobil amplasat la Leţcani va primi sporurile cuvenite pe primele trei luni ale acestui an, în total 1,35 milioane de lei.

Alte propuneri vizează darea în administrare către Institutul Regional de Oncologie a imobilului situat pe strada Codrescu nr. 6, în vederea construirii „Centrului Naţional de Terapie cu Protoni“.

Vor fi prelungite pe cinci ani contractele de comodat pentru spaţiile din Bivolari şi Răducăneni, unde funcţionează substaţiile Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Pe de altă parte, trei încăperi de pe şos. Bucium nr. 80 date în folosinţă în decembrie 2019 Ansambului Artistic Profesionist „Constantin Arvinte“, al CJ, se vor întoarce la Institutul Naţional de Administraţie - Centrul Teritorial de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Operaţiunea „Gunoiul”

Cătălin ONOFREI

Operaţiunea „Gunoiul”

Când normalul pare ceva complet anormal.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Super-mega

Briscan ZARA

Super-mega

Fără teama că exagerez spun că viitorul nu sună deloc bine pentru televiziunile clasice, le prevăd o dispariţie totală sau cel puţin o trecere în planul doi, cam cum este azi teatrul radiofonic. În curând oricare cetăţean cu o cameră de luat vederi sau un telefon performant va putea avea propriul lui show cu invitaţi importanţi în sufrageria casei. Şi e o activitate perfectă şi fructuoasă pentru noile generaţii care nu îşi găsesc rostul pe lume.

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

Ciprian IFTIMOAEI

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

În România, femeile reprezintă 51,1% din totalul populaţiei rezidente (stabile), care se referă la persoanele care au locuit la reşedinţa obişnuită o perioadă neîntreruptă de cel puţin 12 luni înainte de momentul de referinţă. 

Comemorarea unui martir

Mihai DORIN

Comemorarea unui martir

Duminică, 21 februarie ac, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a oficiat o ceremonie de comemorare a preotului martir, Dumitru Matei, executat cu exact 70 de ani în urmă, la 21 februarie 1951, la închisoarea Jilava, în urma unei sentinţe de condamnare la moarte pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti.

pulspulspuls

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Una la rece pe azi din cotloanele fierbinţi ale politichiei de Bahlui, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.