Bani europeni pentru reţea de gaze naturale la Cepleniţa
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Bani europeni pentru reţea de gaze naturale la Cepleniţa

GALERIE
retea gaz
  • retea gaz
- +

În vreme ce Consiliul Judeţean ţinea, departe de ochii presei, un seminar cu un lung şir de intenţii privind extinderea reţelelor de gaz şi electricitate, comuna Cepleniţa a decis să scoată la licitaţie serviciile de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru înfiinţarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale în toate satele componente – Buhalniţa, Poiana Mărului, Zlodica şi Cepleniţa. 

Finanţarea vine prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, suma de la care porneşte licitaţia fiind de aproape 700 de mii de lei. De altfel, componenta financiară înseamnă 40 la sută din ofertă, experienţa în managementul fondurilor europene, 30 la sută, iar experienţa în domeniu, 30 la sută. Ofertele sunt aşteptate până pe 11 august, iar durata contractului va fi de 26 de luni.

Fiind vorba de finanţare europeană, o procedură separată vizează serviciile de informare şi publicitate. Licitaţia în acest caz porneşte de la 233 de mii de lei, iar ofertele pot fi depuse până pe 12 august. Din această procedură aflăm şi axa pe care merge proiectul: „Axa prioritară 8, Sisteme inteligente şi sustenabile de transport al energiei electrice şi gazelor naturale, Obiectivul Specific 8.2 Creşterea gradului de interconectare a sistemului naţional de transport a gazelor naturale cu alte state vecine”.

La întâlnirea neanunţată de alaltăieri, Ion Tătaru, numărul 2 din Transgaz, spunea că „pentru judeţul Iaşi se impune execuţia a două noi conducte pe direcţiile Scânteia-Deleni şi Dumeşti-Andrieşeni”, dar că realizarea lor ar necesita cel puţin patru ani. Cepleniţa este o comună cu mai puţin de 4.000 de locuitori, situată între Cotnari şi Hârlău. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

După Congresul PNL

Alexandru LĂZESCU

După Congresul PNL

În acest moment pare mai probabilă o formulă de guvern minoritar PNL - UDMR decât una în care să se refacă vechea coaliţie cu USRPlus.

Filmuletul zilei

opinii

Delta lui Bogdan Bârleanu

Nichita DANILOV

Delta lui Bogdan Bârleanu

Pe artist îl obsedează nu atât peisajul în sine, cât relaţia dintre elementele primordiale, apă, pământ şi cer, mirajul pe care îl poţi vedea răsfrângându-se în fiecare bob de rouă sau în fiecare respiraţie a stufului şi a ierbii ce se ridică în văzduh. Adevăratul mister al începutului de lume îl putem regăsi aici. Peste împărăţia apelor, simţi plutind şi azi cuvântul şi sufletul lui Dumnezeu.

Taberele mele

Michael ASTNER

Taberele mele

Prima mea tabără? La Cisnădie!? În vacanţa de iarnă!? Nu ştiu cum am ajuns eu să merg în tabăra aia, de ce, în plus la doi paşi, la circa 40 km de la Apoldu de Sus?

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.