Banii lu’ Şoşoacă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Banii lu’ Şoşoacă

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pentru că ne tot întreabă unii insistent de la alegeri încoace dacă nu ştim de unde a avut AUR atâta caşcaval de tocat în campanie, iacătă, stimaţi telespectatori, că ne-am interesat pe ici pe colo, am adunat niscaiva informaţii, am făcut o medie, şi pe azi suntem în măsură să vă furnizăm oareşce. 

Nu prea mult, dar este marfă cât să vă faceţi o idee. Asta apropo de ce spune fostul consilier prezidenţial de securitate Iulian Fota: un partid creat în anumite laboratoare, din ţară sau din afară, dar 100% româneşti, nu altceva.

Iaca de-un par egzamplu cu cine se afişa fericită în seara alegerilor senatoarea de Iaşi Şoşoacă: cu miliardarul Bobby Păunescu, moştenitorul famigliei de foşti băieţi cu ochi albaştri a fraţilor Păunescu, finanţator pe faţă cică.

Doi la mână: o altă sursă ar fi în zona unor foşti băieţi cu ochi albaştri din afara ţării. Păi altfel cum credeţi că, iată, propunerea AUR pentru premier este Călin Georgescu, veşnica propunere a filierei cu ochi albaştri pentru funcţia asta din 90 încoace, băiat bun la toate care îşi zice “român patriot”, exper în dezvoltare durabilă. Nu ne întrebaţi ce-i asta, că nu ştim.

Deci, pe scurt, cam pe aici e de căutat. Mai multe însă poate ne va spune madam senator. Că ne-a promis un interviuaş cât de curând...

Poanta alegerilor

Ultima poantă de care se râde prin anumite cotloane ale politichiei de la Iaşi în ultimele zile sună cam aşa: mare lucru cu rezultatul alegerilor astea, căci în urma lor, iată, Iaşul scapă de Movilă şi Vosganian, iar ţara scapă de Ponta şi Tăriceanu! Bună poanta, jos pălăria! Şi, am mai adăuga noi, ca să nu se supere personagiul, iacătă că Iaşul scapă şi de fostul dipotat Jakob Ban definitiv. Adios, amigos, şi multă baftă la căutat job!

Refuz liberal

Vă povesteam alaltăieri despre pro­punerea pe care i-au făcut-o sforarii partidoiului madamei cu Camelii, ca să-şi pună oamenii să voteze în conţilul local băiatul de mingi al lui Ghihocel şantajistul ca vice la Roznovanu. Ei bine, cică varianta a căzut total la liberali, cărora le-a sărit ţandăra când au auzit ce posturi negociază de la ei Peni Hill, cum ar fi ofertele pentru madamă. Aşa că, iată, pornim de la 0-0.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X