Banii lu’ Şoşoacă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Banii lu’ Şoşoacă

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că ne tot întreabă unii insistent de la alegeri încoace dacă nu ştim de unde a avut AUR atâta caşcaval de tocat în campanie, iacătă, stimaţi telespectatori, că ne-am interesat pe ici pe colo, am adunat niscaiva informaţii, am făcut o medie, şi pe azi suntem în măsură să vă furnizăm oareşce. 

Nu prea mult, dar este marfă cât să vă faceţi o idee. Asta apropo de ce spune fostul consilier prezidenţial de securitate Iulian Fota: un partid creat în anumite laboratoare, din ţară sau din afară, dar 100% româneşti, nu altceva.

Iaca de-un par egzamplu cu cine se afişa fericită în seara alegerilor senatoarea de Iaşi Şoşoacă: cu miliardarul Bobby Păunescu, moştenitorul famigliei de foşti băieţi cu ochi albaştri a fraţilor Păunescu, finanţator pe faţă cică.

Doi la mână: o altă sursă ar fi în zona unor foşti băieţi cu ochi albaştri din afara ţării. Păi altfel cum credeţi că, iată, propunerea AUR pentru premier este Călin Georgescu, veşnica propunere a filierei cu ochi albaştri pentru funcţia asta din 90 încoace, băiat bun la toate care îşi zice “român patriot”, exper în dezvoltare durabilă. Nu ne întrebaţi ce-i asta, că nu ştim.

Deci, pe scurt, cam pe aici e de căutat. Mai multe însă poate ne va spune madam senator. Că ne-a promis un interviuaş cât de curând...

Poanta alegerilor

Ultima poantă de care se râde prin anumite cotloane ale politichiei de la Iaşi în ultimele zile sună cam aşa: mare lucru cu rezultatul alegerilor astea, căci în urma lor, iată, Iaşul scapă de Movilă şi Vosganian, iar ţara scapă de Ponta şi Tăriceanu! Bună poanta, jos pălăria! Şi, am mai adăuga noi, ca să nu se supere personagiul, iacătă că Iaşul scapă şi de fostul dipotat Jakob Ban definitiv. Adios, amigos, şi multă baftă la căutat job!

Refuz liberal

Vă povesteam alaltăieri despre pro­punerea pe care i-au făcut-o sforarii partidoiului madamei cu Camelii, ca să-şi pună oamenii să voteze în conţilul local băiatul de mingi al lui Ghihocel şantajistul ca vice la Roznovanu. Ei bine, cică varianta a căzut total la liberali, cărora le-a sărit ţandăra când au auzit ce posturi negociază de la ei Peni Hill, cum ar fi ofertele pentru madamă. Aşa că, iată, pornim de la 0-0.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.