anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Banii pentru salarii mărite în Sănătate, încă incerţi?

GALERIE
bani sanatate
 • bani sanatate
- +

Spitalul „Sf. Spiridon“ a început să-şi renegocieze contractul încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru a putea asigura mărirea salariilor tuturor angajaţilor, de la 1 octombrie.

Pentru a asigura majorarea cu 25% a lefurilor angajaţilor, spitalele trebuie să-şi renegocieze contractul, astfel încât cheltuielile determinate de creşterile salariale să nu afecteze bugetul alocat medicamentelor sau materialelor sanitare. „Această majorare e altfel decât în condiţiile în care ne renegociem contractul încheiat pe 2015 cu CJAS. Renegocierea presupune să creştem tariful pe caz mediu şi, complementar, să obţinem, dacă se poate, decontarea serviciilor pe care noi le facem peste norma de 3.500 de pacienţi decontată de CJAS. Noi am început discuţia cu casa de câteva zile“, a arătat ec. Ioan Bârliba, managerul spitalului.

El a explicat că, dacă nu s-ar putea renegocia contractul, spitalele pot fi grav afectate, întrucât trebuie să asigure majorarea salarială din banii alocaţi investiţiilor în medicamente şi materiale sanitare sau în utilităţi.

Cu toate că Ministerul Sănătăţii împreună cu Casa Naţioanală de Asigurări de Sănătate au arătat că banii pentru majorarea salarială provin din economiile făcute prin cardul naţional de sănătate, momentan casele judeţene nu au primit nicio informare oficială prin care să li se comunice cum se vor suplimenta bugetele spitalelor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.