Bărbat cercetat pentru cuparea urechilor şi tăierea cozii la trei câini din rasa ciobănesc

miercuri, 01 februarie 2023, 15:44
1 MIN
 Bărbat cercetat pentru cuparea urechilor şi tăierea cozii la trei câini din rasa ciobănesc

Un bărbat este cercetat de poliţiştii din Botoşani pentru cuparea urechilor şi tăierea cozii la trei câini din rasa ciobănesc, animalele fiind găsite de anchetatori în urma unor percheziţii.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au făcut două percheziţii în judeţul Botoşani la o persoană bănuită de comiterea infracţiunilor de ”intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”(cuparea urechilor şi şi codotomie-tăiere cozii). 

“Au fost identificate trei exemplare canine, din rasa Ciobănesc de Asia Centrală, cu vârsta aproximativă de patru luni, ce prezentau modificări structurale, prin lipsă de substanţă la nivelul cozilor şi urechilor şi care nu erau identificate prin microcipare şi nu deţineau documente de sănătate veterinară”, a transmis IPJ Botoşani.

Un bărbat de 48 de ani a fost dus la sediul poliţiei pentru audieri.  “Pentru neîndeplinirea obligaţiilor privind identificarea exemplarelor canine şi a celor privind asigurarea de asistenţă medicală acestora, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 3000 lei. Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca în funcţie de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale”, a mai precizat sursa citată.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii