
Polițiștii chemați să-l liniștească pe un ieșean care o luase razna nu au reușit decât să-l scoată și mai mult din sărite. Până la urmă, au trebuit să-l încătușeze, iar judecătorii i-au impus să-și caute altă casă pentru viitorul an.
Polițiștii au încercat de două ori să-l liniștească pe bărbatul violent
Polițiștii postului din Coarnele Caprei au fost chemați de două ori în aceeași zi la domiciliul lui M.Z., chemați fiind de soția acestuia. Nu era pentru prima oară când, pe fondul unor neînțelegeri conjugale și a consumului excesiv de băuturi alcoolice, bărbatul făcea scandal, dar de această dată lucrurile se agravaseră. Bărbatul își amenințase soția cu bătaia și cu moartea, spunând că îi va tăia capul. Când polițiștii au încercat să intervină, M.Z. a luat un topor și a început să spargă cu el geamurile casei.
Magistrații Judecătoriei, cărora le-a fost prezentat cazul spre analiză, au luat lucrurile în serios. Ei au apreciat că dacă bărbatul va fi lăsat în continuare lângă soția sa, lucrurile ar putea degenera, până la un rezultat deosebit de grav. Starea de tensiune din casă era de natură să-i influențeze negativ și pe cei trei copii ai cuplului sau chiar să-i pună în pericol și pe ei.
Magistrații s-au temut că se poate ajunge inclusiv la crimă
„Probatoriul administrat confirmă susţinerile reclamantei, în sensul că pârâtul a exercitat asupra acesteia acte de violenţă verbală şi fizică, adoptând, aşadar, un comportament total necorespunzător faţă de soţia sa. De asemenea, instanţa observă că probatoriul administrat în cauză confirmă starea de temere continuă în care se aflǎ reclamanta şi copiii sǎi şi starea de tensiune dintre părţile din prezentul dosar, stare care ar putea să degenereze în orice moment, ceva extrem de grav, chiar moartea, putând sǎ se întâmple în familia pǎrţilor”, au apreciat magistrații.
Aceștia au dispus emiterea unui ordin de protecție împotriva lui M.Z., pe o durată de un an. În acest interval, bărbatul nu va mai avea dreptul de a se apropia de soția și copiii săi, fiindu-i interzis de asemenea orice contact, inclusiv telefonic sau prin corespondență. Sentința Judecătoriei Hârlău nu este încă definitivă, ea putând fi contestată cu apel.
Citește și:
Publicitate și alte recomandări video