Bărbaţii căsătoriţi sunt mai lipsiţi de prieteni apropiaţi decât burlacii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Bărbaţii căsătoriţi sunt mai lipsiţi de prieteni apropiaţi decât burlacii

GALERIE
barbati, prieteni
  • barbati, prieteni
- +

Spre deosebire de bărbaţii celibatari, cei căsătoriţi sunt mult mai predispuşi de a fi lipsiţi de un prieten apropiat în care să se încreadă într-o criză sau situaţie gravă. 

Cercetarea, efectuată de YouGov pentru Fundaţia Movember, a aratat că 11 la sută dintre bărbaţii celibatari din Marea Britanie au declarat că nu au un prieten apropiat în afara casei. Cifra a crescut, însă, la 15 % în cazul bărbaţilor căsătoriţi, ceea ce constituie circa două milioane şi jumătate de bărbaţi britanici.

Un alt studiu efectuat în 2014 a arătat că la 29 de ani avem cel mai mare cerc de prieteni, datorită jobului, reţelelor sociale şi colegilor de şcoală.

Deşi cel mai apropiat confident poate fi, cel mai probabil, un vechi prieten de pe vremea când erau la şcoală, o treime dintre cei chestionaţi recunosc că au mai multe în comun cu colegii de muncă decât cu prietenii şi familia, în timp ce 38 la sută s-au împrietenit cu cel puţin 10 persoane de la locul de muncă.

Cercetarea, realizată de Genius Gluten Free, a stabilit că locul de muncă este cel mai convenabil pentru a întemeia relaţii de prietenie din cauza faptului că oamenii petrec aici mai mult timp, scrie descopera.ro

Cei mai predispuşi la a lega prietenii la locul de muncă sunt persoanele care lucrează în marketing, care ajung şi la 40 de prieteni. În acelaşi timp, bucătarii ajung la 33, urmaţi de cei din forţele armate cu 32 de prieteni, artiştii şi designerii cu 27, iar cei din resurse umane cu 21 de tovarăşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.