Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Barca unui fost deputat, scoasă la vânzare

GALERIE
barca
  • barca
- +

Bunurile cunoscutei firme de pază IGS Iaşi, fondată de Constantin Adăscăliţei, sunt puse la vânzare după ce societatea a intrat în faliment. Cei interesaţi pot cumpăra un imobil pe strada Octav Băncilă, mai multe autoturisme şi chiar o barcă pneumatică cu motor.

Sediul firmei de pază IGS Iaşi, fondată de fostul parlamentar PSD Constantin Adăscăliţei, va fi scoasă la vânzare ca urmare a aprobării intrării în faliment. Lichidatorul a primit recent raportul de evaluare de la evaluatorul contractat anul trecut şi le-a cerut creditorilor care au de recuperat bani de la IGS să îl aprobe, pentru a putea organiza licitaţiile. Potrivit raportului, în patrimoniul firmei se găsesc clădirea în care a activat societatea, situată pe strada Octav Băncilă, şi o serie de bunuri mobile, printre care autoturisme, tablouri, o barcă pneumatică sau telefoane. Proprietatea imobiliară din apropierea pasareli Octav Băncilă, situată la parterul unui bloc de locuinţe, este formată dintr-un spaţiu comercial cu o suprafaţă de circa 145 mp cu destinaţia birouri, un alt spaţiu de 32,5 mp cu destinaţia atelier şi o cotă indiviză de 14,21 mp din suprafaţa de teren de 673 mp pe care este construit imobilul. Spaţiul se vinde la pachet cu o serie de mijloace fixe şi obiecte de inventar, respectiv o centrală termică, aparate de aer condiţionat, jaluzele, mochete, un cuier sau un birou. Preţul de pornire pentru întregul activ este stabilit la 156.000 euro fără TVA, din care 451 euro fără TVA reprezintă preţul pentru obiectele de inventar şi mijloacele fixe.

Lichidatorul le solicită creditorilor, ca strategie de valorificare, să organizeze câte cinci şedinţe la preţuri de 100% din valoarea de evaluare, 90% şi 80%, urmând ca ulterior să schimbe planul în cazul unui dezinteres din partea ofertanţilor. Aceeaşi strategie va fi aplicată şi în cazul activelor mobile din patrimoniul firmei, a căror valoare totală de evaluare este de 33.000 euro fără TVA. În această categorie intră un generator, o maşină de cusut, o barcă pneumatică cu motor şi şase containere de birou cu o valoare de 11.710 euro fără TVA. De asemenea, vor fi scoase la vânzare opt autoturisme cu o valoare totală de peste 20.300 euro fără TVA, respectiv două maşini Matiz (560 euro fără TVA/bucata), o maşină Dacia Logan R90 (2.890 euro fără TVA) şi cinci maşini Opel Astra Classic (patru dintre ele la 3.030 euro fără TVA/bucata şi una la 4.090 euro fără TVA). Într-o altă categorie de bunuri mobile scoase la vânzare, în cuantum total de 1000 euro fără TVA, se mai găsesc cinci tablouri, 39 de telefoane Nokia, un televizor, 30 de tricouri, un seif cu cheie, imprimante, staţii radio, un aspirator sau o cafetieră.

Conflict între asociaţi

Firma de pază Independent Guard Security Company (IGS), înfiinţată de fostul deputat social democrat Constantin Adăscăliţei, şi-a cerut insolvenţa în vara anului 2016, iar în toamnă judecătorii au dispus intrarea direct în faliment. Cererea a venit după doi ani de conflicte între cei doi asociaţi, Adăscăliţei şi Ioana Nadolu. Fostul deputat l-a acuzat pe administratorul Constantin Isloi că o sprijină pe asociata lui Ioana Nadolu şi că nu l-a consultat în privinţa depunerii cererii. Nadolu a ajuns în firmă fiind apropiată lui Elan Schwartzenberg, om de afaceri care s-a asociat cu Adăscăliţei şi care, la un moment dat, a controlat singur compania. IGS are datorii de circa un milion de lei către creditori, potrivit tabelului de creanţe, astfel că vânzarea tuturor activelor chiar şi la preţul de evaluare nu va acoperi în întregime masa credală.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri