Barieră plutitoare pentru colectarea gunoaielor instalată pe râul Bahlui la Iași

miercuri, 10 iulie 2024, 17:41
1 MIN
 Barieră plutitoare pentru colectarea gunoaielor instalată pe râul Bahlui la Iași

Organizația Mai Mult Verde a instalat o barieră plutitoare pentru oprirea și colectarea gunoaielor pe râul Bahlui, la intrarea în orașul Iași, în cadrul proiectului „Cu Apele Curate”. Proiectul, destinat protejării și curățării apelor, beneficiază de sprijinul Administrației Naționale „Apele Române”, care va asigura mentenanța acestei bariere.

Inițiativa vine ca un răspuns necesar la problema poluării râurilor din România, aducând o soluție practică și eficientă pentru îmbunătățirea calității apelor. „Cu Apele Curate” este un proiect ce urmărește să reducă poluarea cu deșeuri a apelor din România și să crească gradul de conștientizare în rândul cetățenilor.

Cei care își amintesc cum arăta Bahluiul în anii ’90 pot aprecia cu adevărat progresul realizat în ultimele decenii. Râul, care era odată sufocat de gunoaie, a cunoscut o transformare semnificativă datorită eforturilor constante de curățare și menținere a unui mediu mai curat.

„Deseori ne complesesc veștile rele. Dar cei care avem amintiri din anii ’90 știm cât de murdar putea să fie Bahluiul și cât de mult s-a îmbunătățit situația. Cu implicare civică și autorități responsabile și de bună credință, se pot face multe,” au declarat reprezentanții Mai Mult Verde.

Această barieră plutitoare reprezintă un pas important spre un Bahlui mai curat și mai sănătos, demonstrând că eforturile comune ale organizațiilor non-guvernamentale și autorităților pot aduce schimbări pozitive semnificative.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii