Intri cu maşina în campusul „Tudor Vladimirescu”? Află ce taxe trebuie să plăteşti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Intri cu maşina în campusul „Tudor Vladimirescu”? Află ce taxe trebuie să plăteşti

GALERIE
terasa in tudor vladimirescu
  • terasa in tudor vladimirescu
- +

Cei care tranzitează zona au la dispoziţie 20 de minute să o părăsească fără a plăti. Dacă stăm mai mult, vom plăti 2 lei/oră. Universitatea Tehnică va pune la punct şi abonamente: 20 lei/lună pentru studenţi şi 400 lei/lună pentru cei din afară. Demersul a început din cauza localurilor din zonă care nu asigură nici un loc de parcare propriilor clienţi.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ a făcut un pas pentru a recâştiga propriile spaţii de parcare, ocupate ani întregi de clienţii localurilor aflate în zonă sau de către angajaţii care lucrează la birourile amplasate în cartierul Tudor Vladimirescu. Începând cu această lună, instituţia de învăţământ superior a demarat procedura de achiziţie pentru a implementa la nivelul întregului complex un sistem cu bariere la fiecare punct de acces, astfel încât campusul de aproape 9.000 de persoane să se poată bucura integral de locurile de parcare dintre cămine. „Spaţiul de acces este al Universităţii. Nu avem voie să îngrădim trecerea, dar se va trece în condiţiile stabilite de noi, pentru că, într-un fel, campusul este o proprietate privată. Există mai multe localuri care trebuiau să asigure locuri de parcare pentru clienţii lor şi nu au făcut-o, astfel că aceştia staţionează pe locurile unde îşi parchează studenţii maşinile“, a declarat ing. Bogdan Budeanu, directorul Direcţiei de Servicii Studenţeşti a UTI.

Gratuit 20 de minute

Conform reprezentanţilor Universităţii, probleme cu locurile de parcare au fost semnalate de mai multe ori de către studenţi. Aceştia nu se plângeau doar că nu aveau unde să-şi parcheze maşinile, ci şi de faptul că noaptea existau persoane care se aflau în interiorul campusului după ce ieşeau de la localurile din campus. Mai mult, unul dintre studenţi ne-a explicat şi că, în weekend, la terenul de sport privat din campus vin câte 30 de maşini care blochează jumătate din parcarea din zona respectivă, iar oameni din afara campusului îşi petrec toată după-amiaza jucând fotbal. „Vom implementa un sistem de plată cu ora: cei care vin vor avea 20 de minute pentru a străbate campusul, dacă vor fi nevoiţi, dar dacă au depăşit cele 20 de minute va intra în funcţiune un sistem de plată cu ora“, a declarat ing. Bogdan Budeanu. Acesta a explicat faptul că Universitatea se gândeşte să implementeze o taxă de 2 lei pe oră, iar pentru cei care vor vrea să-şi parcheze maşinile în campus, spre exemplu angajaţii firmelor cu sediul la parterul căminului T17, cel de la stradă, vor fi şi abonamente lunare de aproximativ 400-500 de lei.

Va funcţiona din februarie

Conform reprezentanţilor Universităţii, barierele ce se vor pune sunt şi pentru a descuraja persoanele care-şi parchează maşinile în campus şi pentru a descongestiona zona, nu pentru a strânge bani. Însă din banii care vor fi adunaţi vor fi făcute lucrări de modernizare la nivelul campusului. Şi studenţii care vor alege să vină cu maşinile la Iaşi vor plăti o taxă de 20-30 de lei lună, bani ce vor fi folosiţi pentru întreţinerea sistemului şi pentru a asigura asistenţă tehnică 24 de ore din 24. „Este gândit un sistem care să producă şi bani, dar nu de la studenţi, cărora le vom percepe o taxă minimă, pentru întreţinere. Însă scopul lui este să fluidizeze parcarea în campus, ca fiecare persoană care intră să aibă locul ei de parcare. Va fi făcut în special pentru studenţi. Vom calcula câte locuri sunt pentru ei, iar restul le vom scoate fie pentru abonamente, fie pentru maşinile aflate în tranzit“, a completat directorul DSS. Sistemul urmează să fie finalizat până în luna februarie, moment în care va fi dat şi în funcţiune.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.