Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Barna: Guvernarea se face în coaliţie. NU vă jucaţi cu USR PLUS. Pentru noi toate opţiunile sunt pe masă

GALERIE
citu-barna
  • citu-barna
- +

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, referitor la încercarea de a introduce pe ordinea de zi suplimentară a proiectului de OUG privind programul de investiţii Anghel Saligny a fost o surpriză. El a mai spus că toate opţiunile sunt pe masă pentru USR PLUS, inclusiv varianta unei moţiuni de cenzură. „Nu vă jucaţi cu USR PLUS”, a mai transmis Barna, care a adăugat că a fost încălcat protocolul de guvernare între cele trei partide ale coaliţiei.

„Nici nu am apucat bine sâmbătă să spun în discursul meu pentru candidaţia la USR PLUS – nu vă jucaţi cu USR PLUS şi am văzut azi în şedinţa de Guvern, deşi am convenit că vom continua discuţiile pe PNDL 3, am constatat îna ceastă şedinţă de Guvern, unde la pregătitoare nu exista, că pe lista suplimentară a fost introdus la surpriză acest proiect privind programul Anghel Saligny. Este o încălcare a protocolului de guvernare. Un articol din protocolul de guvernare spune aşa - agenda Guvernului şi procesul de prioritazare al actelor normative va fi decis de premier împreună cu vicepremierii. Ce spune acest articol? Spune foarte simplu că guvernarea se face în coaliţie. Surprize ca cea de astăzi sunt de neacceptat pentru USR PLUS. Am avut acum câteva minute o discuţie cu colegii mei şi cei din conducerea USR PLUS şi pentru noi toate opţiunile sunt pe masă. Vom vedea cum evolua discuţiile la şedinţa din această seară. USR PLUS nu e împotriva dezvoltării locale, însă PNDL cum e prezentat în acest moment e ca primele două din perioada Liviu Dragnea”, a afirmat miercuri Dan Barna.

„Noi am propus nişte amendamente la OUG respectivă pentru a avea criterii foarte clare despre cum sunt alocaţi aceşti bani şi să nu mai fie alocaţi discreţionar politic. Avem această probleme de funcţionare a coaliţiei şi de credibilitate şi am transmis premierului ca această coaliţie să funcţioneze pe dialog”, a completat vicepremierul.

Întrebat cum a fost dialogul în şedinţa de Guvern cu premierul Florin Cîţu, Barna a replicat: „Discuţiile private sunt discuţii private”.

„Acest subiect nu a fost adoptat în cadrul şedinţei de Guvern, pentru că acea secţiune din şedinţa de Guvern a fost suspendată pentru această seară. La momentul dimineţii nu erau transmise avize nici de la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Transporturilor. Sunt multe teme asupra cărora şi asta spune şi protocolul, dacă partenerii nu ajung la un acord, nu forţăm. Există un cost politic dacă adoptăm”, a completat co-preşedintele USR PLUS.

El a mai spus că Biroul Politic Naţional al USR PLUS se va reuni după şedinţa de Guvern de la ora 19.00.

„Avem şi o şedinţă a Biroului Politic Naţional pentru a lua decizii, după şedinţa de Guvern din această seară şi vom discuta în funcţie de cum decurge şedinţa Executivului. Nu vă jucaţi cu USR PLUS. Suntem aici să guvernăm. Nu plecăm acasă. Nu ne dăm bătuţi, pentru că avem un electorat care ne-a ales”, a mai explicat Barna.

Chestionat dacă mai e luată în calcul de USR PLUS depunerea unei moţiuni de cenzură, dacă premierul insistă cu adoptare proiectului în forma iniţială privind programul Anghel Saligny, Dan Barna a răspuns: „Exact aceasta a fost discuţia cu colegii parlamentari. Toate opţiunile sunt pe masă şi literal toate opţiunile sunt pe masă”.

La rândul său, ministrul Justiţiei Stelian Ion a afirmat că nu a fost depus avizul la acel proiect.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri