Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Barometrul este la Wimbledon

GALERIE
nole-simona
  • nole-simona
- +

 

Dacă turneul din Londra va fi anulat, aproape sigur anul 2020 va fi şters din tenis

 

Preşedintele turneului de tenis de la Madrid (Mutua Open), Gerard Tsobanian, spune că este necesar să se decidă dacă în acest an va mai avea loc vreo competiţie şi să se stabilească dacă punctele distribuite până acum sunt anulate. „Trebuie fixat un termen limită până la care ATP şi WTA ar putea merge înainte de a declara un an competiţional anulat. Îl ştergem din calendar şi începem din nou. Ceea ce ar trebui făcut este să oprim totul la data de 31 decembrie 2019 şi să reluăm anul competiţional începând cu 1 ianuarie 2021. Atunci nu ar mai exista puncte care să fie distribuite”, a spus Tsobanian într-un interviu publicat marţi de L'Equipe.

El a opinat că în cazul în care şi turneul de la Wimbledon (29 iunie-12 iulie) va fi anulat, atunci acesta ar fi reperul care ar indica faptul că anul nu mai poate fi continuat.

 „Acolo este templul tenisului, este de neatins. Dacă şi acest turneu este anulat, va însemna că nimic nu mai este sigur”, a spus Tsobanian. Mutua Madrid Open, turneu patronat de Ion Ţiriac, se desfăşoară în mod normal la începutul lunii mai.

 

Săptămâna trecută, organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon, singurul dintre cele patru de Grand Slam ale sezonului care se dispută pe iarbă, au anunţat că vor studia „toate scenariile, inclusiv amânarea sau anularea”, din cauza pandemiei de coronavirus, urmând să aibă miercuri o „reuniune de urgenţă”.

Anunţul a fost făcut de All England Tennis Club, organizatorul turneului, care a precizat că va „continua să evalueze minuţios toate scenariile pentru ediţia 2020 de la Wimbledon”, fiind luată în calcul inclusiv posibilitatea ca turneul să nu se mai dispute în acest an.

Provocarea fără precedent pe care o reprezintă criza Covid-19 continuă să afecteze stilul nostru de viaţă în moduri pe care nu ni le-am putut imagina, iar gândurile noastre sunt alături de toţi cei afectaţi în Regatul Unit şi în întreaga lume”, a comentat Richard Lewis, directorul executiv al All England Club.

Turneul de la Wimbledon ar trebui să se desfăşoare, conform calendarului actual, între 29 iunie şi 12 iulie, iar pregătirile ar urma să debuteze „la sfârşitul lunii aprilie”, conform organizatorilor. Simona Halep este campioana en titre la Wimbledon. În urmă cu două săptămâni, organizatorii turneului de la Roland Garros, prevăzut între 24 mai şi 7 iunie, au anunţat spre surpriza generală reprogramarea sa în toamnă, între 20 septembrie şi 4 octombrie.

WTA doreşte premii compensatorii

WTA doreşte mărirea premiilor la turnee, atunci când sezonul se va relua, pentru a le ajuta pe jucătoarele ale căror venituri sunt afectate de suspendarea competiţiilor din cauza pandemiei de coronavirus. „WTA lucrează din plin cu organizatorii de turnee pentru a mări premiile la nivelul maxim posibil, când circuitul profesionist de tenis se va putea relua şi ia în considerare o extindere a sezonului de 44 de săptămâni pentru a permite disputarea a mai multor turnee. Sperăm sincer să revenim pe teren cât mai curând posibil. Când sănătatea şi siguranţa jucătoarelor, fanilor şi staff-ului poate fi garantată, vom reveni în competiţie”, se arată într-un comunicat al WTA.

Sezonul a fost suspendat la începutul lunii martie, lăsându-le pe jucătoarele din afara grupului de top fără mijloace de existenţă. „Dorim să fi fost o cale ca fiecare jucătoare, mai ales cele care au nevoie cel mai mult, să fi putut fi compensată la nivelul pe care îl aşteaptă, dar nevoile sunt atât de mari şi WTA, din nefericire, nu este într-o poziţie financiară să facă asta. Jucătoarele profesioniste de tenis sunt contractori independenţi şi nu angajaţi ai WTA. Ca urmare, retribuţia unei jucătoare este bazată pe competiţia de pe teren şi când turneele nu se ţin asta pune o pauză principalei surse de venit. WTA recunoaşte pe deplin provocările cu care se confruntă sportivii, precum şi cele similare cu care se confruntă milioane de oameni din lume, în această situaţie fără precedent”, a mai arătat WTA.

În acest moment, din cauza pandemiei de coronavirus, sezonul este suspendat până la 7 iunie. Turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, a fost mutat din perioada 24 mai - 7 iunie în intervalul 20 septembrie - 4 octombrie. La vârf, sezonul WTA se termină cu Turneul Campioanelor, programat între 1 şi 8 noiembrie. După 8 noiembrie, se mai dispută turneee WTA mici şi competiţii ITF.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri