Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Băsescu, după înregistrările cu şefa DNA: Oamenii politici sunt ţinte pentru Kovesi

GALERIE
kovesi-basescu-465x390
  • kovesi-basescu-465x390
- +

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la România TV că oamenii politici sunt ţinte pentru şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi că aceasta ar trebui "încătuşată" şi "trimisă la beci, acolo unde a trimis atâţia oameni nevinovaţi".

"Această înregistrare îmi confirmă un lucru, şi anume că oamenii politici sunt ţinte pentru doamna Kovesi. Am văzut afirmaţia hai să îl reducem pe primul ministru, e vorba de Grindeanu, am văzut afirmaţia că are nevoie de 3-4 miniştri, pentru că astea-s de răsunet, am văzut afirmaţia că hai să ieşim cu ceva şi hai ieşiţi cu Udrea, Ioana Băsescu. (...) Deci sunt canalele controlate care execută politicieni. (...) OUG 13 nu este singurul dosar în care doamna Kovesi s-a implicat direct, să controleze şi să aprobe tot ce trebuie ca să se ajungă la ţintă. Mai sunt dosare, eu mai ştiu cel puţin unul. (...) Femeia asta trebuie arestată pe loc. Trebuie încătuşată, trimisă la beci, unde a trimis atâţia oameni nevinovaţi, şi pe urmă procurorii care au fost obligaţi să facă dosare să vină martori. Au stat zeci de oameni politici importanţi în beciuri, pentru că doamna avea nevoie să iasă cu dosare răsunătoare", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că s-a "păcălit" atunci când a numit-o pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA şi că "drama" este că şi pre;edintele Klaus Iohannis i-a prelungit mandatul.

Traian Băsescu a mai afirmat că şefa DNA "sacrifică destine pentru propria ei glorie" şi că în interiorul DNA sunt procurori care încep să se revolte şi că "s-au săturat să mai facă dosare la comandă".

România TV a prezentat, duminică seară, mai multe înregistrări cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. În una dintre ele, Kovesi i-ar spune procurorului Jean Uncheşelu că îşi doreşte să "ajungă mai repede" la "domnul premier” care a semnat "contractele cu casele". "Uncheşelu (procurorul Jean-Nicolae Uncheşelu, care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinarii- n.r.), ştiţi ce îmi doresc? Să decapaţi instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. (...) Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa, că suntem toţi, ne lămurim ce s-a întâmplat", spune procurorul şef al DNA.

În alte înregistrări, Kovesi le reproşează procurorilor că nu îşi fac treaba, că "de cinci săptămâni nimeni nu a învinuit pe nimeni în DNA", iar cine s-a speriat sau nu are chef de muncă să plece. Ea face referire şi la dosarul privind Ordonanţa de Urgenţă 13. De asemenea, Kovesi mai spune că şi-ar fi dorit ca după decizia CCR privind ancheta declanşată în cazul OUG 13 DNA să iasă "cu un dosar, cu un ministru" sau măcar cu un dosar important.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat pentru News.ro că înregistrarea cu Laura Codruţa Kovesi difuzată de România TV conţine "fragmente" rostite de procurorul şef al DNA în mod public sau la diverse şedinţe, iar între acele declaraţii sunt intercalate sintagme care nu îi aparţin lui Kovesi.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, pe Facebook, că luni dimineaţă va sesiza Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la solicitarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a se "ajunge la premierul Sorin Grindeanu".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri