Băsescu nu va candida la Preşedinţia Republicii Moldova
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Băsescu nu va candida la Preşedinţia Republicii Moldova

GALERIE
TRAIAN BASESCU - PLATFORMA INDUSTRIALA ROMAN BRASOV
  • TRAIAN BASESCU - PLATFORMA INDUSTRIALA ROMAN BRASOV
- +

„Îmi ajung 10 ani, nici România nu e o ţară uşoară!”, susţine fostul preşedinte.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a primit, vineri, un grup de aproximativ 150 de basarabeni, veniţi în România în cadrul programului ”Cunoaşte-ţi ţara”, el fiind întrebat de o tânără de ce nu candidează pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, iar Băsescu răspunzând că îi ajung zece ani, pentru că ”nici România nu e o ţară uşoară”.  Şeful statului i-a primit pe basarabeni în curtea interioară a sediului central al partidului. O tânără l-a întrebat dacă vrea să candideze pentru un nou mandat. ”Constituţia dă voie la doar două mandate”, i-a răspuns Traian Băsescu.  Tânăra a revenit şi a precizat că se referea la Preşedinţia Republicii Moldova. ”Vă vrem preşedinte la noi, acum, în octombrie, în Republica Moldova”, a spus ea. 

”Discutăm altă dată. Îmi ajung şi mie zece ani, că nici România nu este o ţară uşoară, să ştii”, a spus Traian Băsescu, râzând.  Liderul Partidului Mişcarea Populară a ţinut un discurs în faţa tinerilor veniţi din Republica Moldova, alături de el aflându-se preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, şi prim-vicepreşedintele Cristian Diaconescu. ”România este o ţară europeană, care a trecut de stadiul de ţară în curs de dezoltare, sigur, nu ne place când ne măsurăm cu vechii europeni, cu ţările care nu au avut niciodată comunism, dar când ne comparăm cu momentul din care am plecat în 1990 şi privim unde suntem astăzi, eu cred că românii sunt mândri de ţara lor. Aş vrea ca şi dumneavoastră să fiţi mândri de România”, a spus Băsescu. 

El le-a recomandat basarabenilor să viziteze Bucureştiul, cu lucrurile frumoase şi cele mai puţin bune. ”Puteţi vedea lucruri extraordinare, de la Casa Poporului, până la cel mai urât şi sărac cartier, care se numeşte Zăbrăuţi. Eu vă propun să le vedeţi pe amândouă, dar vă spun că ceea ce vedeţi pozitiv este mult mai mult decât reminiscenţele încă ale sărăciei de dinainte de Revoluţie şi semnele incapacităţii noastre de a rezolva problemele pentru toţi cetăţenii,  şi în mod deosebit pentru minoritatea romă”, a precizat Băsescu. El a adăugat că nici Franţa nu şi-a rezolvat problemele cu minorităţile care trăiesc de două-trei generaţii în această ţară. ”Nu cred că trebuie să ne facem o problemă că nu am reuşit, vom reuşi în viitor să soluţionăm şi problemele acestei minorităţi”, a adăugat liderul PMP. Traian Băsescu a mărturisit că se simte cetăţean al Republicii Moldova în egală măsură cu sentimentul pe care îl are că este cetăţean al României. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Statuie pentru europarlamentarul Rareș Bogdan

Rares Bogdan nu este iubit doar la Iasi (oras pentru care a facut atât de multe lucruri în calitatea sa de europarlame (...)

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.