Băsescu nu va candida la Preşedinţia Republicii Moldova

sâmbătă, 06 august 2016, 01:50
3 MIN
 Băsescu nu va candida la Preşedinţia Republicii Moldova

„Îmi ajung 10 ani, nici România nu e o ţară uşoară!”, susţine fostul preşedinte.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a primit, vineri, un grup de aproximativ 150 de basarabeni, veniţi în România în cadrul programului ”Cunoaşte-ţi ţara”, el fiind întrebat de o tânără de ce nu candidează pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, iar Băsescu răspunzând că îi ajung zece ani, pentru că ”nici România nu e o ţară uşoară”.  Şeful statului i-a primit pe basarabeni în curtea interioară a sediului central al partidului. O tânără l-a întrebat dacă vrea să candideze pentru un nou mandat. ”Constituţia dă voie la doar două mandate”, i-a răspuns Traian Băsescu.  Tânăra a revenit şi a precizat că se referea la Preşedinţia Republicii Moldova. ”Vă vrem preşedinte la noi, acum, în octombrie, în Republica Moldova”, a spus ea. 

”Discutăm altă dată. Îmi ajung şi mie zece ani, că nici România nu este o ţară uşoară, să ştii”, a spus Traian Băsescu, râzând.  Liderul Partidului Mişcarea Populară a ţinut un discurs în faţa tinerilor veniţi din Republica Moldova, alături de el aflându-se preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, şi prim-vicepreşedintele Cristian Diaconescu. ”România este o ţară europeană, care a trecut de stadiul de ţară în curs de dezoltare, sigur, nu ne place când ne măsurăm cu vechii europeni, cu ţările care nu au avut niciodată comunism, dar când ne comparăm cu momentul din care am plecat în 1990 şi privim unde suntem astăzi, eu cred că românii sunt mândri de ţara lor. Aş vrea ca şi dumneavoastră să fiţi mândri de România”, a spus Băsescu. 

El le-a recomandat basarabenilor să viziteze Bucureştiul, cu lucrurile frumoase şi cele mai puţin bune. ”Puteţi vedea lucruri extraordinare, de la Casa Poporului, până la cel mai urât şi sărac cartier, care se numeşte Zăbrăuţi. Eu vă propun să le vedeţi pe amândouă, dar vă spun că ceea ce vedeţi pozitiv este mult mai mult decât reminiscenţele încă ale sărăciei de dinainte de Revoluţie şi semnele incapacităţii noastre de a rezolva problemele pentru toţi cetăţenii,  şi în mod deosebit pentru minoritatea romă”, a precizat Băsescu. El a adăugat că nici Franţa nu şi-a rezolvat problemele cu minorităţile care trăiesc de două-trei generaţii în această ţară. ”Nu cred că trebuie să ne facem o problemă că nu am reuşit, vom reuşi în viitor să soluţionăm şi problemele acestei minorităţi”, a adăugat liderul PMP. Traian Băsescu a mărturisit că se simte cetăţean al Republicii Moldova în egală măsură cu sentimentul pe care îl are că este cetăţean al României. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii