Bătaie la „Sf. Spiridon” între doi angajaţi. Agresorul reproşa celorlalţi că şi-au luat zile libere fără să-l anunţe
Furios că a fost lăsat pe dinafară la stabilirea zilelor libere, un angajat al Spitalului „Sf. Spiridon” a sărit să-și bată un coleg cu scaunul aflat la îndemână. Bătăușul a scăpat cu o simplă amendă penală, dar a fost obligat să plătească și consultația victimei, desfășurată chiar în spital.
Acum pensionar, Ioan Voinescu era în urmă cu cinci ani angajat în cadrul Serviciului de Întreținere al spitalului „Sf. Spiridon”. În dimineața zilei de 21 mai 2018, Voinescu se afla în vestiarul serviciului, atunci când au intrat și doi colegi de muncă. Când i-a văzut, aflat deja sub influența băuturilor alcoolice, Voinescu a început să le reproșeze că și-au luat niște zile libere fără să-l anunțe și pe el.
A început să-i înjure pe cei doi, s-a ridicat de la masă, a luat un scaun metalic și a încercat să-l lovească pe P.F. Acesta a parat lovitura cu mâinile, fără a putea evita o tăietură la mâna dreaptă. Pentru a evita conflictul, P.F. a încercat să iasă din vestiar, dar Voinescu s-a luat după el. L-a lovit cu pumnul în mandibulă, iar când P.F. a căzut la pământ, a început să-l lovească cu pumnii și picioarele. Intervenția celuilalt coleg a făcut ca lucrurile să nu degenereze.
Victima agresiunii a avut nevoie de o lună de îngrijiri medicale, iar Voinescu a fost cercetat pentru lovire sau alte violențe. Și-a negat fapta, precizând că victima îl înjurase fără motiv. El răspunsese cu o simplă palmă, moment în care fusese atacat de cel de-al treilea prezent. El și-a menținut poziția și în timpul judecății.
Afirmațiile sale au fost apreciate însă ca nesincere de judecători, care au arătat că rănile suferite de P.F. nu puteau să fi fost primite de la Voinescu, aflat în legitimă apărare. Lovitura primită de P.F. în mandibulă fusese atât de puternică, încât osul se fracturase.
Magistrații Judecătoriei au luat în considerare vârsta lui Voinescu, aflat în prag de pensie și au apreciat că o amendă penală este suficientă ca pedeapsă. Bărbatul a fost condamnat la plata unei sume de 2.400 lei, corespunzătoare unui număr de 200 de zile-amendă. Victima s-a constituit parte civilă, cerând daune morale în valoare de 30.000 lei.
Judecătorii au aprobat însă doar o sumă de 7.000 lei. Apelul declarat de Voinescu împotriva sentinței Judecătoriei nu a avut practic istoric. Bărbatul și-a negat în continuare fapta, fără a aduce însă niciun fel de probă în favoarea sa, iar judecătorii s-au raportat la argumentația primei instanțe pentru a-i respinge afirmațiile. Miercuri, sentința a devenit definitivă.
Publicitate și alte recomandări video