anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Bătaie mare pe postul de preot paroh la Popricani: 17 candidaţi pe un post

Câştigătorul postului atât de râvnit a obţinut parohia la o diferenţă de numai 20 de sutimi faţă de următorul.

GALERIE
Parohie Popricani
  • Parohie Popricani
- +

A fost o competiţie crâncenă pentru ocuparea postului de preot paroh al Parohiei „Sf. Nicolae”, Protopopiatul Iaşi I. În cadrul şedinţei de lucru a permanenţei Consiliul Eparhial din Iaşi au fost analizate un număr de 17 dosare ale preoţilor din alte eparhii care voiau să se transfere la parohia din Popricani, care tocmai se vacantase. Au fost preoţi din şapte protopopiate care şi-au depus dosarele de transfer, din toate judeţele care ţin de Arhiepiscopia Iaşilor: Iaşi, Neamţ şi Botoşani, iar prima poziţie a fost ocupată la o diferenţă de 20 de sutimi. 

Astfel, pr. Gabriel Zamfir îşi va părăsi enoriaşii din Săveni, Botoşani, de la parohia Ştefăneşti Târg, pentru a se transfera la Popricani, după ce a obţinut 9,76 la nota de concurs, în timp ce locul al doilea a avut 9,60, locul al III-lea 9,46, iar locul al IV-lea 9.36. „Ţinând cont de ordinea mediilor candidaţilor prezentate în tabelul de mai sus, pr. Gabriel Zamfir a fost numit în postul de preot paroh la Parohia Sf. Nicolae - Popricani, începând cu data de 1 decembrie 2018“, au precizat reprezentanţii Arhiepicopiei Iaşilor. În aceeaşi şedinţă au mai fost validate două transferuri, după ce parohiile au fost anunţate vacante, dar la ambele a fost doar câte un singur candidat. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.