Bătaie pe contractul cu 1,5 milioane de măşti. 18 firme s-au înscris la licitație
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Bătaie pe contractul cu 1,5 milioane de măşti. 18 firme s-au înscris la licitație

GALERIE
masti
  • masti
- +

Licitaţia Primăriei pentru achiziţia de măşti chirurgicale a stârnit un interes major în rândul firmelor. Municipalitatea a înregistrat nu mai puţin de 18 oferte: valoarea contractului este estimată la aproape 2 milioane lei (fără TVA) pentru furnizarea a 1,53 milioane de măşti de protecţie.

 Măştile sunt destinate elevilor: 980.000 de bucăţi pentru clasele 0 – IV şi 550.000 de bucăţi pentru clasele V – VIII. Cei mai mulţi ofertanţi, 4 la număr, sunt din municipiul Bucureşti: Valdomedica, S.I.A.T. Consulting Service, Azera Trade şi Top Trade Medical. Câte două firme sunt din judeţele Iaşi (Viviene şi Qmobili) şi Ilfov (Kardinal Atractiv şi S&S Groupe Prodimpex). Ceilalţi ofertanţi sunt din judeţele: Dolj (Neramo Distribution), Vâlcea (Dolex Com), Bacău (Sanrotex Trading), Timiş (Corporation Rom-Cons Equipment), Ialomiţa (Alison Hayes), Sibiu (Airo Medical), Bihor (Techtex), Dâmboviţa (Euro-Audit Service), Braşov (Dental Vladmed V&M) şi Galaţi (Global Treat).

Ţinând cont de valoarea contractului, Primăria a estimat un cost mediu de 1,2 lei/mască, fără TVA, dar, având în vedere concurenţa la procedură, cu siguranţă acest cost va scădea. În această etapă a licitaţiei, ofertele financiare ale firmelor nu sunt publice. Potrivit documentaţiei de atribuire, măştile chirurgicale trebuie confecţionate din 3 straturi, iar sistemul de ajustare din zona nasului să fie confecţionat din metal. Conform specificaţiilor, stratul din interior trebuie fabricat din fire de polipropilen şi are rol de a absorbi umiditatea în timpul utilizării, stratul din mijloc trebuie fabricat dintr-un material filtrant (care acţionează ca o barieră împotriva virusurilor), iar stratul colorat, din exterior, trebuie să fie impermeabil. "Procentul de filtrare, de minimum 95% pentru particule de 3 microni (clasificată ca fiind mască medicală de tip 1) – protecţia împotriva particulelor de praf, protecţie bacteriană, protecţie împotriva particulelor inhalate cât şi expirate", este o altă specificaţie tehnică inclusă în documentaţia de atribuire a contractului. Termenul de livrare este de 30 de zile de la semnarea unui contract în acest sens. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Naivităţile şi imperativele ideologice progresiste ale politicii externe a administraţiei Biden se lovesc de o realitate geopolitică în care şi Rusia, şi China se dovedesc a fi extrem de abile în a-şi impune propria naraţiune şi a eroda influenţa americană în Orientul Mijlociu.

Filmuletul zilei

opinii

Mirel Cană - o încercare de portret

Nichita DANILOV

Mirel Cană - o încercare de portret

L-am întâlnit deseori la Casa Dosoftei. Mi-l închipui şi azi tronând acolo, retras în spatele unui pupitru rustic, scrutând prin ochelarii fumurii hrisoavele înşirate în vitrine, dar şi pe pereţii reci, uşor igrasioşi, pe care trecerea vremii a desenat tot felul de umbre şi de figuri voievodale. În acest spaţiu al amintirii, placat de ziduri groase, spectrul lui Mirel Cană se simte cu adevărat în elementul său.

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Dana ȚABREA

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Termenul „cultură” provine la latinescul „colere” care înseamnă a cultiva. Civilizaţia şi cultura îl îndepărtează pe om de latura sa animalică, barbară şi îl apropie de cea spirituală. Însă omul rămâne în esenţa sa o fiinţă animalică, având posibilitatea de a alege, şi care în orice împrejurări va alege cea mai rea posibilitate dintre toate. În acest sens, „Grădinărit uman” nu este atât despre familia disfuncţională, cât mai ales despre o umanitate disfuncţională în întregul ei. Departe de a putea fi vorba de o comedie, poate doar despre la comédie humaine.

Profilul neo-activistului american

Michael ASTNER

Profilul neo-activistului american

Vara trecută, înainte să vin la Amnaş, am primit de la o prietenă două ziare germane pe care le luase-n aeroport ca lectură de călătorie. Le-am luat la rândul meu pe drum, dar pentru că-s ziare de ziare, format mare, adică (vorbesc de Die Welt şi de Süddeutsche Zeitung), nu le-am deschis în tren, iar la ţară apoi… nici atât: am adunat fructe, am cosit iarbă, am primit oaspeţi (cumnatul, nepotul şi băiatul nepoatei), apoi m-am apucat de dezgropat fântâna din bătrâni, tot felul de lucrări şi munci mi-au ocupat timpul, iar ziarele în cauză (ambele din 14 iulie 2020) au fost uitate. Zilele trecute, am dat de ele. Hm - ia să le răsfoiesc şi să văd dacă mai găsesc ceva actual respectiv demn de citit!

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.